Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


Ionuț Stroe: Până ce situaţia din Educaţie nu se va rezolva, nu se discută niciun fel de element politic

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 27 mai 2023 Etichete: , ,

Purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal (PNL), Ionuţ Stroe, a declarat în seara zilei de vineri, 26 mai, că un Guvern nu se poate schimba în mijlocul unei situaţii sociale cum este greva din Educaţie. Stroe a adăugat că amânarea rotativei guvernamentale este o dovadă a responsabilităţii, iar premierul este un garant al stabilităţii, conform News.ro. 

„Oricine înţelege că nu poţi să schimbi un guvern în mijlocul unei situaţii sociale. În condiţiile în care şcolile sunt închise, în condiţiile în care sunt purtate negocieri, cei trei preşedinţi ai coaliţiei de guvernământ au spus foarte clar că asumă cu responsabilitate rezolvarea acestei situaţii şi e foarte important că nimeni nu îşi permite să se joace cu instabilitatea instituţională, iar pentru noi cel mai important acesta este, înaintea oricărui calcul politic sau a altor chestiuni din planul secund”, a declarat Ionuţ Stroe la Euronews România, conform sursei menționate anterior.

Purtătorul de cuvânt al liberalilor a subliniat că vor avea loc negocieri zilnice cu sindicatele din domeniul educației și că premierul își va asuma și duce la îndeplinire angajamentele asumate.

Totodată, Stroe și-a exprimat încrederea că greva profesorilor se va încheia până la finalul sesiunii parlamentare.

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW