Primarul comunei Ceatalchioi vrea strămutarea localnicilor din satul Plauru: Să li se asigure aceleași condiții ca și celor din Ucraina
Primarul comunei Ceatalchioi a cerut sprijin pentru locuitorii satului Plauru, aflat la cel mult 300 de metri de portul Ismail, care a fost atacat cu drone rusești masiv în ultima perioadă. Edilul a discutat cu ministrul Apărării posibilitatea ca cei care doresc să fie strămutați și să primească mâncare și cazare, așa cum se oferă refugiaților din Ucraina, astfel încât să nu existe niciun pericol, informează Digi 24.
„În timpul întâlnirii cu ministrul Apărării am luat în calcul inclusiv posibilitatea strămutării benevole. Rămâne ca eu să iau legătura cu localnicii, iar celor care doresc să fie strămutaţi benevol să li se asigure aceleaşi condiţii ca şi celor din Ucraina, cazare şi mâncare. Consider că aceeaşi tensiune cauzată de război o au şi locuitorii din satul Plauru”, a declarat, pentru Agerpres, Tudor Cernega.
Oamenii din satul Plauru sunt panicați din cauza atacurilor cu drone rusești
Oficialii Prefecturii Tulcea au fost contactați de Main News, pentru a preciza exact ce forme de protecție s-a stabilit la nivel de județ, însă, până la publicarea acestei informații, niciun responsabil de comunicarea publică nu a putut oferi date suplimentare.
Singura precizare publică a Prefecturii Tulcea este că„ oamenii au primit asigurări că vor fi luate măsuri suplimentare de protecție la frontierele României”.
„Autoritățile locale și cetățenii din zonă au primit asigurări despre faptul că vor fi luate măsuri suplimentare pentru întărirea capacităților de monitorizare și de securizare a spațiului aerian la frontierele României. Suntem o țară membră NATO și acest lucru ne face să ne simțim în siguranță. Noi, autoritățile suntem în permanență atente și monitorizăm tot ce se întâmplă în jurul nostru. Un război la graniță impune vigilență maximă din partea tuturor „ , a transmis prefectul Alexandru Dan Munteanu, pe Facebook.
Citește și: Ce au de făcut autoritățile de la București după ce bucăți de drone rusești au ajuns pe teritoriul României ANALIZĂ
Reamintim, reprezentanții MApN s-au deplasat, miercuri, 6 septembrie, în satul Plauru, unde au fost găsite bucăți de drone rusești. Specialiștii trimiși de MApN la fața locului au ridicat probele care vor fi supuse unor expertize tehnice, care să permită stabilirea provenienței și caracteristicilor acestora.
Echipa condusă de ministrul Apărării naționale, din care au făcut parte șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, și șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-locotenent Viorel Pană, s-a informat cu privire la situația concretă din zonele vizitate și a informat autoritățile locale despre faptul că vor fi luate măsuri suplimentare pentru întărirea capacităților de monitorizare și de securizare a spațiului aerian la frontierele României.
Sursă foto: Prefectura Tulcea
Comentarii