Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Primăria Sectorului 3 a finalizat lucrările la podul către ansamblurile rezidențiale ale familiei primarului Negoiță

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 12 septembrie 2024

Primăria Sectorului 3, prin intermediul companiei municipale Algorithm, a finalizat lucrările la un nou pod rutier peste râul Dâmbovița. Acesta a fost amenajat în dreptul străzii Lunca Priporului și ușurează accesul către trei ansambluri rezidențiale deținute de familia primarului Sectorului 3, Robert Negoiță.

Podul are trei benzi de circulație pe fiecare sens, trotuare și piste pe care să poată circula bicicliștii. În intersecțiile nou create au fost instalate semafoare inteligente cu bucle de inducție. Potrivit Primăriei Sectorului 3, sensurile, respectiv trotuarul și carosabilul au fost despărțite prin jardiniere în care vor fi puse plante ornamentale. Iluminatul pasajului va fi asigurat de lămpi cu LED-uri.

În lungime de 42 metri, suprastructura podului are o lățime totală de 34,45 metri și este alcătuită dintr-o parte carosabilă de 11,3 metri și un trotuar tehnic de 0,8 metri pe sensul dinspre strada Lunca Priporului, respectiv o parte carosabilă de 11,3 metri și trotuar cu lățime utilă de 4,3 metri pe sensul opus. Pe post de parapete direcțional, s-au prevăzut separatoare fizice și protecții la marginea părții carosabile din jardiniere. Având în vedere lățimea mare a suprastructurii, sunt prevăzute două poduri independente, câte unul pe fiecare sens de mers.

Pe sensul dinspre str. Lunca Priporului, partea carosabilă va fi alcătuită din trei benzi de câte 3,5 metri și un trotuar de serviciu de 0,8 metri pentru întreținere, separat de carosabil prin intermediul unor stâlpișori metalici.

Pe sensul spre str. Lunca Priporului partea carosabilă va avea tot trei benzi de câte 3,5 metri, și pista de bicicliști de 2 metri lățime. Trotuarul va fi separat de carosabil prin intermediul unei jardiniere.

Pod către ansamblurile rezidențiale ale familiei primarului, construit pe bani publici

Coincidență sau nu, fix în acea zonă familia primarului Robert Negoiță a construit trei ansambluri rezidențiale. Este vorba despre Confort City, Trend Residence și Hils Splai. Practic, odată cu construirea acestui pod, cei care locuiesc sau vor locui în aceste blocuri vor avea accesul net îmbunătățit.

Valoarea lucrărilor a fost de 9,3 milioane de lei, fără TVA.

Comentarii