Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei reabilitează parcarea „fantomă” de la Arena Națională

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 29 iulie 2024

Primăria Bucureşti a anunțat, luni, că reface parcarea supraterană de la Arena Naţională, cu capacitatea de 1.250 de locuri, pentru a putea fi folosită de locuitorii din zonă.

„A fost instalat sistemul de control acces bariere, s-au montat parcometre, au fost reparate sistemul de supraveghere şi sistemele de alarmă, s-a refăcut de la zero sistemul de stingere a incendiilor, s-au instalat hidranţi şi pompe de apă şi urmează renovarea lifturilor pentru care deja s-a terminat achiziţia. Totodată se va amenaja casa scărilor şi se vor schimba uşile rezistente la foc”, a declarat primarul Nicuşor Dan.

După reabilitare, Compania Parking, cea care administrează parcarea, va pune la punct un sistem prin care locurile de parcare să poată fi utilizate şi de către locuitorii din zonă.

Parcarea a fost construită în anul 2012, în timpul mandatului de primar al lui Sorin Oprescu, însă nu a putut fi folosită pentru din cauza lipsei avizului de securitate la incendiu. Ulterior, nepăzită și fără servicii de mentenanță, construcția care a costat 44 milioane de lei a început să se degradeze. Abia în 2022, ca urmare a unei hotărâri a Consiliului General, a fost trecută din administrarea Consiliului General în cea a Administrației Străzilor București.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW