Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


CNSU propune obligativitatea certificatului digital la locul de muncă

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 octombrie 2021

Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune adoptarea de urgență de către Parlament a unui proiect de lege prin care să fie instituită obligativitatea angajaților de a prezenta certificatul digital la locul de muncă. 

De această propunere a CNSU sunt vizați angajații din sediile instituțiilor publice sau private în care își desfășoară activitatea cel puțin 50 de persoane simultan. În acest caz, pentru obținerea certificatului verde ar putea fi luată în calcul și testare pentru COVID-19.

„Se propune reglementarea accesului angajaților în toate sediile instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatorii economici cu capital public, precum și în clădiri de birouri private în care își desfășoară activitatea cel puțin 50 de persoane simultan, prin limitarea acestuia doar la persoanele care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării”, se arată în propunerea CNSU.

Pentru ca această modificare să intre în vigoare este nevoie ca Parlamentul să adopte o lege în acest sens, care să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis și pusă în aplicare de Guvern.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW