Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei, Arcul de Triumf și Palatul Victoria, iluminate în albastru de ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 2 aprilie 2023

Primăria Capitalei, Arcul de Triumf și Palatul Victoria vor fi iluminate în albastru în seara zilei de duminică, 2 aprilie, în cadrul unei campanii de conștientizare a autismului. Și sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) va fi iluminat în albastru, însă dintr-un alt motiv. 

Demersul vine ca urmare a inițiativei Asociației Help Autism, care lansează campania ”Un Spectru de Culori”, pentru a atrage atenția asupra nevoilor celor 40.000 de persoane cu autism din România, aflate încă în situații frecvente de marginalizare și discriminare, a transmis Primăria Municipiului București.

„Marcarea acestei zile reprezintă un semnal de solidaritate şi, în acelaşi timp, de implicare din partea Guvernului pentru a ne mobiliza la nivelul întregii societăţi şi instituţional, deopotrivă, în sprijinul persoanelor cu tulburări de spectrul autist. Pornind de la conştientizarea problemelor cu care se confruntă aceste persoane, dar şi a calităţilor pe care multe au dovedit că le au, consider că este esenţial să le putem asigura acces la categoriile de servicii indispensabile diagnosticului lor, dar şi şanse egale de integrare socială şi profesională”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, conform unui comunicat de presă al Guvernului.

Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului este marcată anual la 2 aprilie, tema propusă la nivelul ONU pentru acest an punând accent pe integrarea persoanelor cu autism şi evidenţierea contribuţiei pe care o pot avea pentru societate.

Sediul MAE, iluminat în albastru dintr-un alt motiv

Sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) va fi iluminat în albastru în seara zilei de duminică, 2 aprilie, însă pentru a marca Ziua NATO în România, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

România sărbătorește pe 2 aprilie 19 ani de când a devenit membru NATO și drapelul românesc a fost arborat alături de cele ale Aliaților la Cartierul General din Bruxelles. Totodată, duminică se împlinesc 74 de ani de la înființarea Alianței Nord-Atlantice.

Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului București

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW