Sunday, June 30, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei a desemnat firma care va continua lucrările la Patinoarul Mihai Flamaropol – SURSE

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 14 iunie 2024

Primăria Capitalei a desemnat firma Concelex câștigătoarea licitației pentru proiectarea și execuția lucrărilor la noul patinoar Mihai Flamaropol, au declarat surse din cadrul municipalității pentru Mainnews.ro. Termenul de realizare este de 2 ani, din care 4 luni pentru proiectare, calculat din momentul emiterii ordinului de începere. 

Inaugurat în anul 1952, Patinoarul Mihai Flamaropol a devenit nefuncțional în 2012. În 2014, Primăria Capitalei, condusă la vremea respectivă de Sorin Oprescu, a încheiat cu cu Asocierea Astaldi-UTI un contract pentru realizarea unui nou patinoar, dotat la standardele secolului 21, fix în aceeași locație.

Doi ani mai târziu, în 2016, vechiul patinoar a fost demolat iar constructorii au început lucrările la noua arenă. Numai că proiectul nu a mers deloc cu ar fi trebuit pentru ca, în final, asocierea Astaldi-UTI să abandoneze șantierul, lăsând lucrările la un avans de 37%. În 2019, municipalitatea a reziliat contractul, promițând că va căuta un nou constructor.

Pentru lansarea unei noi licitații în vederea atribuirii contractului de execuția a lucrărilor era nevoie de o expertiză tehnică care să spună cu exactitate dacă structura de rezistență realizată de Astaldi mai este bună, având în vedere că nu fusese protejată, dar și ce lucrări mai sunt de efectuat.

Concelex a câștigat licitația. Urmează contestații? 

Abia anul trecut primăria condusă de Nicușor Dan a reușit să găsească un proiectant, care a finalizat expertiza. Veștile au fost bune. Structura realizată de Astaldi nu trebuie dărâmată. Cu toate acestea, PMB trebuie să aloce sume importante de bani pentru terminarea lucrărilor. Conform estimărilor, în jur de 251 de milioane de lei, fără TVA.

Surse din cadrul municipalității ne-au declarat că licitația lansată a în acest sens a fost câștigată de firma Concelex. Urmează o perioadă de 10 zile în care ceilalți trei constructori înscriși – Construcții Erbașu, Strabag și Leviatan Design – ar putea depune contestații. Dacă niciunul nu va avea nimic de obiectat, Primăria poate trece la semnarea contractului. În caz contrar, va trebui să aștepte decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.

Patinoarul va avea o suprafață desfășurată de aproximativ 9.500 mp, cu o capacitate de 3.100 locuri, inclusiv VIP. De asemenea, acoperișul viitorului patinoar va fi pietonal, sub forma de relief artificial orientat spre lacul din imediata vecinătate. Pe teren se va asigura și o zona de parcare în aer liber pentru aproximativ 82 de autoturisme.

Sursa foto: Inquam Photos / Vali Marin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW