Saturday, September 23, 2023
Jurnalism corect


Klaus Iohannis l-a decorat pe alpinistul Horia-Dan Colibășanu cu Ordinul Național „Steaua României”

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 12 septembrie 2019 Etichete: , ,

Președintele Klaus Iohannis l-a decorat, joi, pe alpinistul Horia-Dan Colibășanu, celebru pentru că a urcat pe vârful Everest fără oxigen suplimentar şi şerpaşi, cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.

„Sunteți primul român care a urcat pe cel mai înalt vârf din lume, fără șerpași sau oxigen suplimentar. Vă felicit, în numele tuturor compatrioților noștri, pentru ambiția și perseverența cu care ați reușit! Actul dumneavoastră temerar are în spate foarte multe ingrediente. Este o lecție prețioasă de ambiție, pasiune, forță și dăruire, de seriozitate și perseverență. Datorită muncii și anduranței cu care practicați acest sport ați cucerit deja opt vârfuri montane de peste 8000 de metri”, a spus preşedintele Iohannis, în cadrul ceremoniei de decorare.

Șeful statului a mai precizat că românii au în Horia Dan Colibășanu un model.

„Românii au în dumneavoastră un model. Aţi învins limitele şi aţi demonstrat că nimic nu este imposibil când munceşti constant pentru un vis. Escaladarea munţilor este un sport care necesită pregătire riguroasă, atât fizică, cât şi psihică, un sport care îţi testează limitele. Astfel, pe cât a fost de grea şi de chinuitoare escaladarea din Himalaya, pe atât de impresionantă este performanţa dumneavoastră. Mai sunt multe de făcut în educaţia pentru protejarea naturii. De aceea, domnule Colibăşanu, vă încurajez să vă implicaţi în programele de educaţie, pentru că tinerele generaţii au nevoie de puterea exemplului personal”, a declarat preşedintele.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW