Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


AEP: Câți români sunt înscriși la vot pentru alegerile prezidențiale de pe 24 noiembrie

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 20 noiembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Autoritatea Electorală Permanentă a prezentat, miercuri, numărul total al alegătorilor înscriși pe listele electorale permanente care își pot exercita votul la alegerile prezidențiale de pe 24 noiembrie. Astfel, în România sunt 18.217.411 de persoane, iar în Diaspora 715.064.

„Autoritatea Electorală Permanentă informează că în perioada electorală Registrul electoral a fost actualizat atât prin importuri de date de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date și de la Direcția Generală de Pașapoarte, cât și prin radieri ale persoanelor efectuate în cadrul primăriilor”, au transmis reprezentanții AEP.

AEP informează românii care au domiciliul în România și vor vota în străinătate că au fost scoși de pe listele electorale permanente din țară.

Astfel, potrivit AEP după actualizarea situației numărului de alegători valabil pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie, cifrele sunt următoarele:

– Numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente este de 18.217.411 cetățeni;

– Numărul total al alegătorilor care au dreptul de vot interzis este de 19.186 de cetățeni;

– Numărul total de cetățeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin este de 715.064 de persoane;

– Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul prin corespondență prin înregistrarea pe site-ul www.votstrainatate.ro este de 35.917 cetățeni;

– Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul la secția de votare prin înregistrarea pe site-ul www.votstrainatate.ro este de 33.802 cetățeni”, potrivit AEP.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW