Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


Prima reacție publică a patronilor stației GPL din Crevedia: „soluții concrete pentru persoanele în suferință” și nicio explicație pentru lipsa autorizației de incendiu

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 28 august 2023 Etichete: , , ,

Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, proprietarii stației GPL din Crevedia, unde a avut loc o adevărată tragedie sâmbătă seara, au avut prima reacție publică după incident. Ionuț Doldurea(fiul primarului din Caracal) și Cosmin Stîngă Ionuț, om de afaceri, membru în echipa de fotbal a Rompetrol,  au menționat că doresc „soluții concrete pentru persoanele aflate în suferință”, dar nu dau nicio explicație cu privire la faptul că nu dețineau autorizație de incendiu din 2020. 

„Urmare a tragediei cauzate prin incendiul din localitatea Crevedia, în reprezentarea societății FLAGAS SRL ne găsim cu prioritate preocupați în aceste zile de situația victimelor și a tuturor persoanelor care au avut și au de suferit în orice mod din pricina acestui accident.

La nivelul companiei și la nivel personal, ca administratori ai acesteia, căutăm sa identificăm cu rapiditate și eficiență soluții concrete care să sprijine persoanele în suferință și efortul autorităților, și care să completeze mobilizarea impresionantă și angajamentul pe care deja mulți oameni de bună credință le-au dovedit fără ezitare.

Încercați de nespusă mâhnire, înțelegem devastați încercarea extremă prin care trec atât de multe familii și sperăm să nu fim descalificați în străduința asumată de a o alina.

În contextul dat și din respectul datorat îndeosebi celor direct afectați de această nenorocire, comunicările noastre vor fi rare și reținute, inclusiv procedurile penale deja inițiate impunându-ne, chiar dacă astăzi nu la nivel formal, o astfel de conduită”, este comunicatul celor doi administratori ai firmei care deține stația GPL la care s-au produs exploziile din Crevedia(Flagas SRL).

Afacere profitabilă, fără autorizație de incendiu

Potrivit datelor publice, afișate de termene.ro, cifra de afaceri a firmei Flagas SRL în anul 2022 a fost de 595 de milioane de lei, iar profitul este în valoare de  32 de milioane de lei(n.r raport pe anul 2022) Potrivit autorităților, stația GPL din Crevedia a continuat să funcționeze, chiar și după retragerea autorizației de mediu.

Conform procurorului general Alex Florența, după închidere, în toamna lui 2020, firma – care are 25 de puncte de lucru în toată țara – urma să funcționeze doar ca punct de parcare a cisternelor, însă acolo aveau loc în mod obișnuit transferuri de GPL din cisterne, deși nu mai deținea niciun fel de autorizație. Parchetul General și DNA au deschis anchete penale privind exploziile de la Crevedia, soldate cu doi morți și 58 de răniți.

Sursă foto: ISU 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW