Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Presă: Scholz, Draghi și Macron merg împreună la Kiev, înainte de summitul G7 de la sfârșitul lunii

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 12 iunie 2022

Presa externă relatează, citând surse guvernamentale, că Emmanuel Macron, președintele Franței, Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, și Mario Draghi, premierul Italiei, ar urma să efectueze o vizită împreună la Kiev, capitala Ucrainei, înainte de summitul G7 de la sfârșitul lunii. Summitul G7 are loc în perioada 26 – 28 iunie.

Ziarul german Bild am Sonntag este prima publicație care a scris despre această vizită, citând surse guvernamentale franceze și ucrainene.

Reuters a încercat să confirme informația, însă un purtător de cuvânt al guvernului german a declarat că „nu putem confirma informația”. De asemenea, Palatul Elysée a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect.

În schimb, zilele trecute, biroul lui Macron a fost întrebat dacă liderul de la Paris va vizita și Ucraina, în contextul vizitei de săptămâna viitoare din România și Republica Moldova. Biroul președintelui francez a menționat că orice astfel de vizită va avea loc atunci când „se va considera că va oferi cea mai mare utilitate pentru președintele ucrainean Volodimir Zelenski”.

Niciunul dintre cei trei lideri nu a mai fost la Kiev de când a fost lansată invazia Moscovei în Ucraina, în 24 februarie.

Amintim, în context, că Emmanuel Macron a încercat să mențină un dialog cu președintele rus Vladimir Putin de la începutul invaziei Ucrainei de către Moscova în februarie. Poziția sa a fost criticată în repetate rânduri de unii parteneri estici și baltici din Europa, deoarece aceștia consideră că subminează eforturile de a-l aduce pe Putin la masa negocierilor.

Foto: Facebook/ Olaf Scholz

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/presa-scholz-draghi-si-macron-merg-impreuna-la-kiev-inainte-de-summitul-g7-de-la-sfarsitul-lunii/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW