Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


Prețurile petrolului au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimele trei săptămâni

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 2 noiembrie 2023 Etichete: , ,

Prețurile petrolului au înregistrat o scădere de aproximativ 1% miercuri, 1 noiembrie, și au atins cel mai scăzut nivel din ultimele trei săptămâni. Acest lucru a survenit în urma deciziei Rezervei Federale a SUA de a menține neschimbate ratele dobânzilor, ceea ce era anticipat. Cu toate acestea, Federal Reserve a menționat că este deschisă posibilității de a crește dobânzile în viitor, având în vedere economia robustă a SUA care alimentează inflația, potrivit news.ro.

Creșterea dobânzilor, folosită pentru a controla inflația, are potențialul de a încetini creșterea economică și de a diminua cererea de petrol. Prețurile contractelor futures pentru petrolul Brent au înregistrat o scădere de 39 de cenți, echivalentă cu 0,5%, ajungând la 84,63 dolari pe baril. În același timp, prețul petrolului de tip U.S. West Texas Intermediate (WTI) a înregistrat o scădere de 66 de cenți, ceea ce reprezintă o scădere de 0,8%, coborând la 80,36 dolari pe baril.

Prețul petrolului Brent a atins cel mai scăzut nivel din 6 octombrie, în timp ce WTI a atins cel mai redus nivel din 28 august. La începutul zilei, ambele prețuri de referință ale petrolului au înregistrat creșteri de peste 2 dolari pe baril din cauza îngrijorărilor legate de Orientul Mijlociu. Cu toate acestea, Rezerva Federală (Fed) a menținut ratele dobânzilor constante, dar a indicat posibilitatea unei viitoare creșteri a costurilor împrumuturilor, din cauza economiei puternice din SUA.

În Europa, inflaţia din zona euro a fost din octombrie la cel mai redus nivel din ultimii doi ani, a arătat o estimare flash a Eurostat, stimulând opinia că Banca Centrală Europeană este puţin probabil să majoreze ratele dobânzilor în curând.

Banca Angliei urmează să aibă o întâlnire joi. În China, cel mai mare importator de petrol din lume, activitatea fabricilor s-a contractat neașteptat în octombrie, conform unui sondaj privat, adăugându-se la datele nefavorabile oficiale publicate cu o zi înainte. În SUA, Energy Information Administration (EIA) a raportat că firmele energetice au adăugat 0,7 milioane de barili de petrol în stocuri în săptămâna încheiată pe 24 octombrie, ceea ce a fost mai puțin decât estimarea analiștilor de 1,3 milioane de barili într-un sondaj Reuters.

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW