Thursday, May 6, 2021
Jurnalism corect


MAE român sancționează în termeni duri afirmațiile premierului moldovean: O profundă lipsă de respect / Reproșuri pentru sprijinul acordat pe perioada pandemiei

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 22 mai 2020 Etichete: ,

După ce premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a spus că România „geme de cea mai mare corupție din Europa”, Ministerul Afacerilor Externe a venit cu o reacție și a sancționat în termeni duri afirmațiile denigratoare ale șefului Guvernului de la Chișinău. 

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut o discuție telefonică pe această temă cu omologul său de la Chișinău.

MAE român consideră că afirmațiile premierului moldovean sunt complet denigratoare și inacceptabile, mai ales în contextul în care, pe perioada pandemiei, România a acordat un sprijin substanțial de echipamente medicale Republicii Moldova.

„Declarațiile Prim-ministrului Ion Chicu sunt cu atât mai inadecvate cu cât, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, România a oferit, în mod dezinteresat, un sprijin substanțial Republicii Moldova, demonstrând solidaritate și fiind astfel alături, în mod concret, de cetățenii Republicii Moldova într-un moment foarte dificil”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

MAE apreciază că declarațiile premierului Chicu denotă o profundă lipsă de respect la adresa României și a relației bilaterale dintre cele două țări

Mai mult, MAE român evidențiază că „implementarea reformelor asumate prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană nu reprezintă numai o obligație pentru Republica Moldova, ci și garanția prosperității pentru cetățenii săi”.

Autoritățile de la București au mai menționat că România va rămâne în viitor un pilon de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova.

„Bunăstarea cetățenilor Republicii Moldova nu poate fi asigurată prin declarații publice care denotă un limbaj rudimentar, ci numai prin eforturi în direcția construirii unui stat de drept solid și cu instituții democratice. Așa cum a demonstrat inclusiv în această perioadă, România va fi și în viitor un pilon de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova„, mai arată MAE.

Ambasadorul Republicii Moldova la București a fost convocat, vineri, din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, de către secretarul de stat Dan Neculăescu.

sursa foto: MAE

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW