Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Președintele Zelenski: Ucraina este „scutul” Europei împotriva armatei ruse

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 19 februarie 2022

Ucraina este „scutul” Europei împotriva armatei ruse și merită un sprijin internațional mult mai puternic, a declarat sâmbătă, 19 februarie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Declarațiile au fost făcute la Conferința de Securitate de la München.

Comentariile sale au fost făcute în contextul în care liderii separatiști pro-ruși din estul Ucrainei au ordonat o mobilizare militară completă, în timp ce liderii occidentali au lansat avertismente tot mai sumbre, potrivit cărora o invazie a Rusiei în țara vecină pare iminentă.

„Timp de opt ani de zile, Ucraina a fost un scut”, a declarat liderul de la Kiev, citat de Al Jazeera.

Între timp, președintele Vladimir Putin a supervizat exerciții militare majore care implică forțele nucleare ale Rusiei.

„Ucraina spune că vrea pace, Europa spune că vrea pace, Rusia spune că nu doreşte să intervină. Atunci însemnă că cineva minte… Este clar că arhitectura de securitate a Europei este aproape distrusă. E timpul pentru una nouă”, a mai adăugat liderul Ucrainei.

Anterior, într-o postare pe Instagram, Zelenski a punctat că Ucraina nu va răspunde la provocările din estul regiunii Donbas și va încerca să stabilească pacea prin diplomație.

„Nu răspundem la provocări și ne străduim să stabilim pacea exclusiv prin diplomație”, a scris acesta pe rețeaua socială.

Foto: Facebook/ Володимир Зеленський

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *