Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Tudor Pendiuc a fost condamnat la 2 ani cu suspendare/ Va presta 90 de zile de muncă în folosul comunităţii

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 6 iunie 2019 Etichete: , ,

Tudor Pendiuc a fost condamnat, joi, definitiv, la doi ani de închisoare cu suspendare. Fostul primar din Pitești este obligat să presteze muncă în folosul comunității la Direcţia de Sănătate Publică Argeş sau Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş. Fostul edil a fost găsit vinovat pentru fapte de corupție.

Pendiuc a fost achitat de prima instanță

Tudor Pendiuc a fost achitat în primă instanță, însă Curtea de Apel Pitești a admis apelul DNA și l-a condamnat la închisoare cu suspendare.

„Condamnă pe inculpatul Pendiuc Tudor la pedeapsa închisorii de 2 ani şi 3 ani interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b din Cp. În baza art. 91 şi art. 92 alin. 1 Cp suspendă executarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani”, se arată în decizia instanței.

Judecătorii au dispus să frecventeze un program de reintegrare social derulat de serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. De asemenea, Pendiuc va presta 90 de zile de muncă în folosul comunității la Direcţia de Sănătate Publică Argeş sau Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş.

Aceeași pedeapsă a primit-o Florentin Braniște, un alt inculpat din dosar, fost director al Administrației Domeniului Public Pitești. Acestuia I s-a interzis să mai ocupe această funcție. Braniște a achitat prejudicial de 27.000 lei reținut în sarcina sa.

Acuzațiile DNA

Tudor Pendiuc a fost condamnat într-un dosar trimis în judecată de DNA în 2017. Fostul edil și Florentin Braniște au fost acuzați de instigare la abuz în serviciu, respectiv abuz în serviciu.

„În luna septembrie 2014, inculpatul Braniște Florentin-Mircea, în calitate de director al Administrației Domeniului Public Pitești, la instigarea primarului Pendiuc Tudor, cu încălcarea dispozițiilor legale, a dispus în mod abuziv efectuarea unor lucrări de modernizare și asfaltare pentru un drum aflat în afara domeniului public sau privat al municipiului Pitești.

Suprafața de teren respectivă (506,6 m2 – o parte proprietate privată, o parte a statului) era constituită dintr-o cale de acces neasfaltată până atunci, precum și dintr-un spațiu cu vegetație aflat în continuarea acestei căi de acces, până la locuința unei persoane cu funcție de conducere în cadrul primăriei Pitești”, transmitea DNA.

 

Foto: Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com