Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Președintele susține plafonarea prețurilor la energie

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 7 octombrie 2021

Președintele Klaus Iohannis consideră că plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale reprezintă o măsură nenecesară, în contextul exploziei prețurilor. 

„Nu cred că e o monedă de schimb (n.r. – referitor la anunțul premierului Cîțu), este o schimbare de atitudine în funcție de evoluția pieței. Nu s-a așteptat nimeni să avem creșteri fantastice la creșterea gazelor, iar în realitate nu s-a așteptat nimeni să crească prețurile la energie așa de mult. Am dorit să atrag atenția autorităților europene că trebuie să acționăm repede și împreună am purtat o discuție lungă cu doamna președinte von der Leyen când a venit în România să prezinte PNRR. (…) Nu vom putea să luăm măsuri foarte repede, de aceea, una dintre măsurile posibile este plafonarea, o măsură care poate să ne treacă prin iarnă, până când se pot pune în practică alte măsuri”, a declarat președintele Klaus Iohannis marți, 7 octombrie, după ce a vizitat Centrala Nucleară de la Cernavodă.

După ce ani de zile s-a declarat un liberal convins din punct de vedere economic, premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, 6 octombrie, plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale, însă o astfel de măsură nu poate fi adoptată atâta timp cât la Palatul Victoria se află un cabinet interimar.

Cu toate acestea, șeful executivului nu a oferit detalii dacă vor fi plafonate prețurile la producători, la furnizori, cele ale energiei vândute spot sau cele din contractele bilaterale.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *