Thursday, June 30, 2022
Jurnalism corect


Președintele Iohannis îl desemnează din nou pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 22 noiembrie 2021

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni, 22 noiembrie, că îl desemnează pe Nicolae Ciucă, ministrul interimar al Apărării, pentru funcţia de prim-ministru. Anunțul a venit după o nouă rundă de consultări cu partidele, care s-a desfășurat astăzi.

„S-a încheiat sesiunea de consultări convocată cu partidele. Am constat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR și grupul minorităților. Reprezentanții acestei majorități au dorit să vină împreună la consultări, am acceptat acest lucru. Am avut o discuție foarte bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o.

În consecință, îl desemnez pe Nicolae Ciucă, aici de față, pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului României pentru votul de încredere. Vă doresc mult succes!”, a anunțat șeful statului luni, 22 noiembrie.

La rândul său, premierul desemnat a declarat:

„În ultimele zile, am lucrat cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare și să se constituie o coaliție solidă în Parlament, astfel încât să putem realiza un guvern care să asigure stabilitatea țării. Practic, cetățenii așteaptă stabilitate și soluții, pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de pandemie, criza energetică, și să avem un program care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile necesare pentru implementarea PNRR și este cât se poate de evident că este pentru prima dată când în programul de guvernare avem un procent substanțial pentru tot ce înseamnă un proiect de investiții solide și foarte bine aplicate în țară, precum și un program de măsuri sociale, ca să poată fi acoperite toate problemele create de situația de criză în care ne găsim. Sper ca de joi să ne apucăm serios de treabă”.

A treia oară cu noroc?

Este a treia încercare de a forma un nou Guvern după ce Cabinetul Florin Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură. Prima oară, a fost desemnat Dacian Cioloș, dar Guvernul propus de președintele USR nu a reușit să obțină voturile necesare învestirii.

A doua oară, a fost desemnat tot Nicolae Ciucă, dar acesta și-a depus mandatul de premier desemnat înainte ca Executivul propus de el să ajungă în Parlament, în condițiile în care era clar că un guvern minoritar PNL-UDMR nu ar fi reușit să obțină votul de încredere al parlamentarilor.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW