Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Președintele Bulgariei, la Viena în prima zi a anului / Întâlnire cu Karl Nehammer

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 1 ianuarie 2023

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, și cancelarul Austriei, Karl Nehammer, s-au întâlnit duminică, în prima zi a anului, la Viena. 

„Creşterea presiunii migratorii către Europa afectează toate ţările şi necesită o cooperare şi mai strânsă, precum şi un sprijin tehnic şi financiar specific. Nu este în interesul Europei ca mii de migranţi ilegali să traverseze teritoriul statelor membre ale UE, ceea ce reprezintă, de asemenea, o problemă gravă de securitate pentru Uniune”, a scris, pe Facebook, preşedintele Bulgariei, postând şi fotografii din timpul vizitei sale la Viena.

Deplasarea preşedintelui Bulgariei la Viena şi discuţiile cu oficialii austrieci chiar în prima zi a anului vine în contextul în care Austria, alături de Țările de Jos, a blocat aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen, în Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene.

În context, amintim că Nehammer declara la jumătatea lunii decembrie că vrea ca la frontiera externă a UE să fie construite garduri cu bani europeni pentru a pune frână migraţiei ilegale şi a nominalizat în acest sens Bulgaria.

Sursa foto: Jakub Bielamowicz / Twitter

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW