Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Președinta Moldovei, Maia Sandu: Da, avem nevoie de sprijin, inclusiv pentru apărare

By Dragomir Georgiana , in Republica Moldova Stirile zilei , at 3 aprilie 2023 Etichete: , , ,

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a  recunoscut, că statul pe care îl reprezintă are nevoie de sprijin pentru securitate. Declarația a fost făcută, luni, 3 aprilie, la București, în prezența președintelui României. Klaus Iohannis, dar și a cancelarului Germaniei, Olaf Scholz.

Jurnaliștii au dorit să afle, dacă Republica Moldova este concret amenințată având în vedere războiul Rusia-Ucraina și în ce măsură sprijinul statelor europene ar putea fi militar. Maia Sandu nu a răspuns concret în acest sens, însă, a dat de înțeles că Moldova are nevoie de sprijin pentru apărare.

 „Avem în continuare nevoie de sprijin pentru a lupta mai eficient cu propaganda Kremlinului și pentru a ne dezvolta. Da, avem nevoie de ajutor și da, discutăm cu partenerii pentru a reuși mai multe, pentru consolidarea sistemului de apărare”, a declarat Maia Sandu.

Oficialul Republicii Moldova a menționat că apreciază inițiativa ministrului Afacerilor Externe din România(MAE), Bogdan Aurescu, de a crea la nivelul statelor UE, un „regim de sancționare”  a celor care vor să destabilizeze situația din acest stat.

Moldova a fost „scena” mai multor proteste în ultima perioadă, organizate de susținători ai Kremlinului, potrivit președintei Maia Sandu. Detalii puteți citi aici.

Sursă foto: Administrația Prezidențială

Comentarii