Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Premierul Suediei: Guvernul susține drepturile persoanelor LGBTQ. Nu are nicio legătură cu NATO

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 31 martie 2023 Etichete: , , , , ,

Premierul Suediei, Ulf Kristersson, susține că drepturile persoanelor LGBTQ(n.r. lesbiane, gay, bisexuale, transsexuale, transgen) trebuie respectate, iar în cazul statului pe care îl reprezintă nu ar trebui să fie niciun impediment pentru a fi primit în NATO.

Declarația a fost făcută într-o conferință de presă comună cu premierul României, Nicole Ciucă, la Stockholm.

„Fără îndoială, este bine cunoscut faptul că guvernul suedez susține drepturile persoanelor LGBTQ. Guvernul suedez a făcut acest lucru de mulți, mulți ani, inclusiv acest guvern. Și nu are nimic de-a face cu procesul de aderare la NATO”, a răspuns Kristersson, la întrebarea unui jurnalist. 

Sprijin internațional pentru aderarea Suediei la aderarea NATO

Premierul  Kristersson susține că primește susținerea mai multor omologi din statele NATO, în ceea ce privește refuzul Turciei și Ungariei la aderarea Suediei, însă, tot ce se poate face la acest moment este să se aștepte alegerile din Turcia, întrucât deciziile unei țări nu pot fi schimbate prin influența altor state. Premierul Ciucă a explicat că Suedia se poate baza pe sprijinul României în ceea ce privește aderarea la NATO.

Reamintim, Suedia nu este dorită în NATO de Turcia și de Ungaria. Guvernul de la Budapesta susține că Suedia a „lovit” politica maghiară prin influențe diplomatice.

sursă foto: captură video

 

Comentarii