Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Premierul îi cere ministrului de Interne să ia măsuri privind protestul de la metrou: Nimeni nu e mai presus de lege/ Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal/ Metrorex: Acțiunea de protest, ilegală

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 26 martie 2021 Etichete: , , , ,

Premierul României îi cere ministrului de Interne să dispună măsuri în cazul protestului de la metrou care blochează circulația trenurilor, menționând că acesta este ilegal.

„Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal.

Despre asta este acțiunea ilegală care a blocat metroul în această dimineață.

Din punctul meu de vedere, nimeni nu este mai presus de lege, asta i-am transmis domnului ministru și trebuie să ia măsuri.

Bucureștenii nu trebuie să sufere pentru că un fost deputat pesedist își pierde sinecuri. Am transmis același mesaj domnului ministru Bode”, a transmis Florin Cîţu, pe Facebook.

Metrorex: Acțiunea de protest e ilegală

Metrorex susţine că protestul este ilegal, la momentul transmiterii ştirii fiind 600 de participanţi.

„In seara zilei de 25 martie, circa 250 de sindicalisti si comercianti au organizat o adunare spontana, care ulterior s-a transformat intr-o actiune de ocupare a cailor de metrou.

In cursul diminetii, in jurul orei 3.30 li s-au alaturat o parte dintre angajatii Metrorex din tura de noapte care au lucrat la reviziile periodice ale liniilor.

Incepand cu ora 23.30, conducerea Metrorex i-a invitat in repetate randuri la dialog social civilizat pentru a discuta cerintele lor.

Acestia au refuzat dialogul si au ocupat abuziv si ilegal calea de rulare, facand imposibila pornirea metroului.

In momentul de fata sunt circa 600 de participanti la acest protest.

Trebuie mentionat ca angajatii Metrorex care trebuiau sa asigure mersul trenurilor astazi s-au prezentat la serviciu normal.

Actiunea de protest e ilegala, perturba ordinea publica si impiedica desfasurarea in conditii normale a transportului de calatori in Bucuresti.

Metrorex isi rezerva dreptul de a folosi toate mijloacele legale la dispozitie pentru a opri aceasta ilegalitate”, informează Metrorex.

Citeşte şi Ion Rădoi acuză conducerea Metrorex că vrea să concedieze o parte dintre angajați: Scopul este de a prădui metroul

Nicuşor Dan: Bucureștenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist

„În condițiile grevei de la metrou din această dimineață, ADITPBI prin STB a suplimentat mijloacele de transport la suprafață, astfel încât deplasarea bucureștenilor să fie cât mai puțin afectată. Sper că Metrorex și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii vor avea un dialog rapid și productiv, iar circulația cu metroul va fi reluată chiar azi. Înțeleg dacă există nemulțumiri ale angajaților de la Metrorex, dar bucureștenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist”, este mesajul transmis de primarul Capitalei.

Trenurile au fost blocate ca urmare a unui protest spontan, izbucnit după ce conducerea Metrorex a solicitat sindicatului eliberarea spaţiilor comerciale din incinta staţiilor de metrou.

Citeşte şi Conducerea Metrorex, ultimatum pentru sindicatul condus de Ion Rădoi: Spațiile comerciale să fie eliberate până pe 2 aprilie. Nu vom ezita să luăm măsuri

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW