Wednesday, December 8, 2021
Jurnalism corect


Ion Rădoi acuză conducerea Metrorex că vrea să concedieze o parte dintre angajați: Scopul este de a prădui metroul

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 martie 2021

Conflictul de la metrou este departe de a se fi încheiat. Președintele Unitatea – Sindicatul Liber de la Metrou (USLM), Ion Rădoi, acuză actuala conducere a Metrorex, proaspăt instalată de ministrul Cătălin Drulă, că vrea să disponibilizeze o parte dintre angajați și să taie salariile cu 25%.

„Vor să micșoreze salariile, vor să reducă numărul de angajați. (…) După ce dăm cum întârziere de 5 ani Magistrala 5, acum trebuie să o închidă. Vor să dea oamenii afară. De ieri până azi cinci trenuri nu au mai putut să iasă din metrou, mâine încă 10. (…) Ne-au transmis că vor fi disponibilizați angajați. Scopul este de a prădui metroul și să externalizeze serviciile către multinaționale”, a declarat Ion Rădoi, pentru Mainnews.ro.

Liderul sindical susține că, dacă angajații vor fi nemulțumiți de măsurile conducerii, există posibilitatea să fie organizate proteste.

„Depinde de oameni. În loc să se așeze la masă, oamenii se vor trezi fără loc de muncă. Salariile vor fi reduse cu cel puțin 25%. Depinde dacă oamenii acceptă asta”, a răspuns Ion Rădoi, întrebat dacă vor fi organizate proteste.

12.739 lei brut – media salariilor în 2021

În anul 2020, media salariilor a fost în Metrorex de 9.901 lei brut, iar în 2021, după majorare, media salariilor a ajuns la 12.739 lei brut, ceea ce înseamnă că salariul mediu net depășește 7.000 lei.

Drulă: Sindicatul Metrorex a negociat salarii mai mari în plină pandemie cu sine însuși

Corpul de Control al Ministerului Transporturilor a descoperit că două treimi din membrii comisiei constituită la nivelul administrației Metrorex care a negociat majorarea salariilor cu 18%, în plină pandemie, fac parte din sindicat.

„Din concluziile preliminare ale anchetei Corpului de Control aflăm că, la negocierea CCM de anul trecut, când s-au majorat salariile cu 18%, 10 din cei 15 membri din comisia de negociere constituită la nivelul administrației Metrorex erau membri de sindicat. Practic, sindicatul Metrorex a negociat salarii mai mari în plină pandemie cu sine însuși”, a transmis Cătălin Drulă.

Directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv, nu a răspuns pentru a oferi un punct de vedere.

CITEȘTE ȘI: Țara paradoxurilor: Sindicalistul Ion Rădoi câștigă mai mult decât șeful statului

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Ce nereguli a descoperit Corpul de control al ministrului Transporturilor la Metrorex / Cătălin Drulă: Spirala lipsei de acțiune se oprește aici

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW