Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


Conducerea Metrorex, ultimatum pentru sindicatul condus de Ion Rădoi: Spațiile comerciale să fie eliberate până pe 2 aprilie. Nu vom ezita să luăm măsuri

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 25 martie 2021

Conducerea Metrorex cere sindicatului condus de Ion Rădoi să elibereze toate spațiile comerciale amplasate în incinta stațiilor de metrou până pe 2 aprilie, potrivit unui comunicat semnat de directorul general Ștefan Paraschiv. 

Metrorex informează că în urma analizelor efectuate pe teren s-a constatat că spațiile comerciale care activează în rețeaua de metrou pun în pericol siguranța transportului subteran, cu afectarea directă a exigențelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgență. În acest context, ținând seama și de expirarea contractului încheiat cu firma care administrează spațiile comerciale, a notificărilor transmise anterior prin care Metrorex a solicitat în repetate rânduri dezafectarea acestor spații, dar și ca urmare a Raportului de control întocmit de Metrorex cu privire la luarea măsurilor ce se impun în concordanță cu respectarea Normativului pentru proiectarea Construcțiilor și Instalațiilor Specifice de Metrou privind prevenirea și stingerea incendiilor, Metrorex a notificat firma care administrează spațiile comerciale ca, în regim de urgență, să fie eliberate și predate către administratorul rețelei de transport subteran toate spațiile comerciale amplasate în incinta stațiilor de metrou până la data de 02.04.2021”, potrivit unui comunicat transmis joi de Metrorex.

Sindomet Servcom SRL, firma care administrează spațiile comerciale, este deținută de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou, organizație condusă de Ion Rădoi.

Continuarea activitatii spatiilor comerciale amplasate in calea de evacuare din incinta metroului pericliteaza securitatea persoanelor in caz de urgenta, precum si evacuarea rapida si sigura a acestora. Mai mult, acestea creeaza un mediu nefavorabil pentru publicul calator prin aglomerarea marfurilor in afara spatiului comercial, supraaglomerarea cu marfuri combustibile, bauturi alcoolice si comercializarea produselor de patiserie. Precizam ca Metrorex nu va ezita sa ia toate masurile ce se impun pentru a reda publicului calator conditii de transport civilizate, in siguranta si in conformitate cu standardele europene”, se mai arată în comunicatul Metrorex.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Ce nereguli a descoperit Corpul de control al ministrului Transporturilor la Metrorex / Cătălin Drulă: Spirala lipsei de acțiune se oprește aici

CITEȘTE ȘI: Țara paradoxurilor: Sindicalistul Ion Rădoi câștigă mai mult decât șeful statului

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW