Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Prefectura Capitalei anunţă măsurile luate după greva de la STB

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 20 ianuarie 2022

Prefectura Capitalei a transmis joi, 20 ianuarie, ce măsuri au fost luate în contextul grevei angajaților de Societatea de Transport Bucureşti (STB), care a paralizat traficul în București.

Alexandra Vacaru, prefectul Bucureștiului, Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei, și Ionel-Cătălin Stegăroiu, directorul Jandarmeriei București, au dispus mai multe măsuri în sprijinul populației afectate de greva lucrătorilor STB.

Astfel, au fost suplimnetate efectivele de poliție și jandarmerie în zona stațiilor de metrou, atât în interior cât și la exterior, în scopul asigurării unui flux normal, pentru prevenirea oricăror incidente și aglomerări, în context pandemic.

„A fost suplimentat efectivul de poliție rutieră, care împreună cu poliția locală asigură fluidizarea traficului în principalele intersecții.

Informarea cetățenilor aflați în stațiile STB, prin echipajele de poliție și jandarmerie, cu privire la situația generată de grevă.

Metrorex a informat cu privire la utilizarea întregii flote de trenuri, disponibilă pentru a prelua un flux cât mai mare de călători și pentru reducerea timpilor de așteptare în stații”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Capitalei.

Context

Mai multe mijloace de transport în comun ale Societății de Transport București nu au ieșit pe traseu, joi dimineață, din cauza unui protest spontan al angajaților pentru majorarea salariilor, organizat la îndemnul Sindicatul Transportatorilor, condus de consilierul general PSD Vasile Petrariu.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat într-o conferință de presă susținută dimineață că protestul este ilegal și a acuzat Partidul Social Democrat (PSD) că se află în spatele acțiunii prin intermediul lui Vasile Petrariu.

Pe de altă parte, Nicușor Dan a încercat să detensioneze situația, menționând că este deschis la dialog cu reprezentanți ai angajaților, nu însă cu Vasile Petrariu.

Ediulul a subliniat că acțiunea va fi atacată în instanță iar împotriva liderilor de sindicat vor fi depuse plângeri penale.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *