Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Predoiu, Vela și Scutea, întâlnire pe tema combaterii traficului de persoane. MAI: Autoritățile române vor beneficia de sprijinul tehnic al partenerilor din SUA

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie , at 12 iunie 2020 Etichete: , , , , , ,

Ministrul de Interne, Marcel Vela, s-a întâlnit, vineri, la sediul MAI, cu ministrul justiției, Cătălin Marian Predoiu, și Procurorul General al României, Gabriela Scutea. Cei trei oficiali au încercat să identifice soluții pentru combaterea traficului de persoane.

Discuțiile au vizat eficientizarea activităților în domeniul combaterii criminalității organizate, cu accent pe linia traficului de persoane.

Oficialii au dispus realizarea unui plan de măsuri care ar urma să se aplice urgent.

„În urma discuțiilor, demnitarii au dispus realizarea unui plan de măsuri, cu aplicabilitate urgentă, în care vor fi prevăzute, ca ripostă la activitățile infracționale desfășurate de grupurile infracționale organizate, precum și acțiuni operative concrete care să conducă la destructurarea rețelelor de trafic de persoane, trafic de droguri, precum și combaterea infracțiunilor contra libertății și integrității sexuale”, a transmis MAI.

În acest scop a fost constituit un grup de lucru interinstituțional format din specialiști care va avea ca obiectiv “combaterea traficului de persoane, a infracțiunilor contra libertății și integrității sexuale, dar și a traficului de droguri, prin acțiuni concrete, realizate în termen scurt, care să conducă la sancționarea fermă a acestor fapte”.

Ministerul de Interne menționează că polițiștii și procurorii români vor coopera judiciar internațional cu colegii din statele partenere României.

De asemenea, aceștia pot accesa la cerere sprijin tehnic și logistic din partea instituțiilor de aplicare a legii din Statele Unite ale Americii.

“Totodată, Ministerul Afacerilor Interne, prin Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, va intensifica cooperarea cu organizațiile non-guvernamentale, în vederea protejării și asigurării de asistență pentru victimele traficului de persoane. Cooperarea între instituțiile naționale și cele internaționale, dar și cu partenerii sociali, reprezintă nu doar o necesitate, ci și o condiție obligatorie în vederea prevenirii și combaterii tuturor formelor de manifestare a criminalității”, conform sursei citate.

sursa foto: Sky News

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/predoiu-vela-si-scutea-intalnire-pe-tema-combaterii-traficului-de-persoane-mai-autoritatile-romane-vor-beneficia-de-sprijinul-tehnic-al-partenerilor-din-sua/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 99561 more Information on that Topic: mainnews.ro/predoiu-vela-si-scutea-intalnire-pe-tema-combaterii-traficului-de-persoane-mai-autoritatile-romane-vor-beneficia-de-sprijinul-tehnic-al-partenerilor-din-sua/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *