Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Procurorul care a coordonat intervenția în cazul Alexandrei, pus sub învinuire de SIIJ

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 10 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Cristian Ovidiu Popescu, procurorul care a decis să se intre în casa lui Gheorghe Dincă abia la ora 6.00 dimineața, a ajuns în această dimineață la sediul Secției Speciale de Anchetare a Magistraților pentru a fi pus sub acuzare, conform unor surse.

Update

Procurorul Cristian Ovidiu Popescu a ieșit din sediul SIIJ fără să facă declarații.

La sediul instituției a ajuns și Violeta Mirea, fosta șefă a Secției 2 de Poliție Rurală Osica de Sus, cea care are sub coordonare și Poliția din Dobrosloveni, comuna în care locuia Alexandra. Aceasta este soția fostului șef al Poliției din Caracal, Nicolae Mirea, demis și el.

La ieșire din sediul SIIJ, Violeta Mirea și Vasile Marian au refuzat să vorbească cu jurnaliștii. Eugen Țenea a spus, după întâlnirea cu magistrații, „îmi pare rău de fetiță”.

Conform unor surse, totți trei sunt acuzați de abuz în serviciu.

Știrea inițială

Potrivit unor surse, la Secția Specială au fost chemați și Violeta Mirea, fosta șefă Secției 2 de Poliție Rurală Osica de Sus, Eugen Țenea, agent al Poliției Dobrosloveni și Vasile Marian, polițistul care a vorbit cu tatăl Alexandrei despre dispariția fetei.

Procurorii Secției pentru Anchetarea Magistraților au deschis dosar în rem în cazul Caracal, faptele cercetate fiind abuz în serviciu, privind modul în care autoritățile au instrumentat dosarul.

Cristian Ovidiu Popescu a fost suspendat din funcție la începutul lunii august.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *