Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


Predoiu, despre problemele de organizare de la alegeri: „MAI are doar atribuţii de pază a locaţiilor unde sunt depozitate buletinele de vot”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 11 iunie 2024 Etichete: , , ,

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a subliniat că structurile MAI au, în contextul alegerilor, responsabilități limitate la paza spațiilor și asigurarea protecției buletinelor de vot în timpul transportului acestora, menționând că acest transport nu se efectuează cu mijloacele ministerului. „Problemele de organizare apărute în proces sunt exclusiv în competența altor autorități, structurile MAI neavând pârghii legale pentru a interveni cu scopul soluționării acestora”, a adăugat el.

Marți, ministrul Cătălin Predoiu a oferit clarificări având în vedere informațiile vehiculate public privind desfășurarea procesului electoral.

”Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale de ordine publică, respectiv Poliţia şi Jandarmeria, are, potrivit legii, doar atribuţii de pază a locaţiilor: săli, birouri etc., sigilate, în care sunt depozitate buletinele de vot de către cei care au atribuţii legale în acest sens. De asemenea, structurile MAI au obligaţia de a asigura protecţia buletinelor de vot pe timpul transportului acestora, dar, acest transport NU se realizează cu mijloacele MAI, potrivit legii. Angajaţii MAI nu au nici atribuţia, nici dreptul să manevreze fizic buletinele de vot, să numere voturi sau saci, sau să inventarieze materialele electorale”, a subliniat Predoiu.

Potrivit acetuia, MAI ”a desfăşurat şi desfăşoară misiuni în contextul scrutinului electoral cu imparţialitate şi respectând legea”.

”Problemele de organizare apărute în proces sunt exclusiv în competenţa altor autorităţi, structurile MAI neavând pârghii legale pentru a interveni cu scopul soluţionării acestora”, a arătat ministrul de Interne.

foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW