Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


UPDATE: SIIJ a ridicat documente de la Judecătoriile Craiova și Caracal, dar și de la Parchetul Caracal/SIIJ a cerut DIICOT copia dosarului care vizează adolescentele ucise

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 31 iulie 2019 Etichete: ,

UPDATE Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție anunță că a ridicat documente de la Judecătoria Craiova, Judecătoria Caracal, dar și de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.

În cursul zilei de 30 iulie 2019, procurorii și ofițerii de poliție judiciară din cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție au efectuat acte de urmărire penală în cauza privind adolescentele ucise din județul Olt, constând în ridicarea unor documente de la Judecătoria Craiova, Judecătoria Caracal și Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.

De asemenea, au fost efectuate activități investigative pe raza județului Dolj.
Activitățile continuă și în cursul zilei de 31 iulie 2019″, a transmis SIIJ.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a cerut de la DIICOT copia dosarului care vizează crimele de la Caracal, au declarat surse judiciare pentru mainnews.ro.

Ieri, SIIJ a anunțat că a început urmărirea penală in rem pentru abuz în serviciu față de modul în care procurorii au acționat sau nu, în cazul crimelor de la Craiova.

„Procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au dispus la data de 28 iulie 2019 începerea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, în cauza privind împrejurările în care organele de urmărire penală au acționat/nu au acționat în contextul cercetărilor care s-au desfășurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt.

În cursul zilei de 29 iulie 2019 procurorii și ofițerii de poliție judiciară din cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție au efectuat acte de urmărire penală în această cauză, constând în ridicarea unor documente de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, Curtea de Apel Craiova, I.P.J. Olt și I.P.J. Dolj, efectuarea de audieri și alte activități investigative. Activitățile vor continua și în cursul zilei de 30 iulie 2019”, se precizează în comunicatul SIIJ.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW