Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Popescu Piedone va deschide lista pentru Senat a PSD Giurgiu

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 30 septembrie 2024

Actualul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, va deschide lista PSD la Senat în județul Giurgiu, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Potrivit sursei citate, PUSL, partidul fondat de Dan Voiculescu, ar fi primit cinci locuri pe listele PSD, din 19 câte ar fi solicitat inițial, au mai precizat sursele citate. Printre cei care vor fi pe listă se numără Grațiela Gavrilescu și Bogdan Ciucă.

După 7 ani petrecuți în funcția de primar al Sectorului 4, în septembrie 2020, Piedone a fost în cea de primar al Sectorului 5, pentru ca în mai 2022 să elibereze fotoliul ca urmare a condamnării în dosarul Colectiv. Un an mai târziu, a ieșit din pușcărie și și-a reluat atribuțiile, după ce Curtea de Apel București i-a anulat condamnarea.

El și-a impus apropiații în diverse funcții în aparatul de stat. Cei mai mulți sunt angajați chiar în subordinea sa, la Primăria Sectorului 5. Fiul este deputat, fiica este angajată la Primăria Sectorului 4, cea condusă de Piedone timp de 7 ani. Ginerele este angajat la Primăria Sectorului 5, la fel ca alți doi nepoți. Un al nepot este consilier în cadrul Consiliului Local Sector 5.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Marea familie Popescu Piedone din administrațiile bucureștene

CITEȘTE ȘI: Cum a devenit Piedone „regele” populismului în politica românească

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii