Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Polițiștii amenințați de vicepreședintele CSM, anchetați de procurori

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 iulie 2023

Cei doi polițiști care au fost amenințați de vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii, Daniel Horodniceanu, au oferit joi explicații în fața procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași într-un dosar penal legat de acest incident. Informația a fost transmisă pentru Mainnews.ro de Adina Bocai, purtătorul de cuvânt al parchetului, care a precizat că polițiștii nu au fost puși sub acuzare.

Procurorul Daniel Horodniceanu a fost implicat, în urmă cu circa două luni, într-un scandal cu doi polițiști.

Fiind oprit în trafic după ce ar fi depășit neregulamentar, vicepreședintele CSM a încercat să îi intimideze pe oamenii legii prin funcția sa, după cum reiese dintr-o filmare publicată de jurnalistul Dan Bucura pe portalul jurnalist.ro.

„Dom’ne, v-am spus cine sunt, da? Sunt procuror-șef Horodniceanu de la Crimă organizată. Nu mă cunoașteți? (…) De ce nu mă cunoașteți oare? (…) Terminați cu prostiile astea! Nu știți cu cine vorbiți. Ce faceți dumneavoastră la această oră? Faceți patrulă pe strada principală dintr-un sat? Am să vorbesc cu șeful IPJ-ului.”(…) De când ești polițist dumneata? Eu sunt în măsură să fac orice! Din cauza mea dumneavoastră aveți un 15% la salariu. Adică, în favoarea dumneavoastră. Eu am vorbit cu ministrul Oprea (n.r. – Gabriel Oprea) în 2016 și dumneavoastră ați primit 15%. Eram 100% convins că dacă vă depășesc mă opriți”, le-a reproșat Horodniceanu agenților.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW