Wednesday, November 29, 2023
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu și Florin Cîțu susțin că ar urma să se întâlnească cu președintele și premierul Ucrainei

By Matthew Garvey , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 14 aprilie 2022

Președinții celor două Camere ale Parlamentului, Marcel Ciolacu și Florin Cîțu, au oferit, joi, 14 aprilie, noi detalii despre vizita pe care ar urma să o aibă în Ucraina. În timp ce liderul PSD a precizat că, în calendar, este prevăzută și o întâlnire cu președintele Zelenskiy, dar care nu este „concretizată”, fostul președinte PNL a spus că încearcă să obțină o întâlnire cu premierul Denys Shmyhal.

Data în care cei doi ar urma să ajungă în Kiev este, încă, necunoscută la nivel oficial, deși în spațiul public s-a vehiculat că vizita ar urma să aibă loc pe 27 aprilie.

Nu aș avansa nicio dată public, pentru că sunt și motive de securitate, dar și tipul de vizită este dinamică, pentru că sunt și alți președinți de parlament acolo”, a spus Florin Cîțu, joi, la Parlament.

Deși Marcel Ciolacu a spus, cu o zi înainte, că va merge în Kiev pe 27 aprilie, joi a fost întrebat, în cadrul unui interviu la DC News, ce va face la acea dată:

Mergem la Kiev, nu știu dacă exact pe 27, dar categoric se va merge. E stabilit și traseul, și mare parte dintre întâlniri”, a declarat președintele Camerei Deputaților.

Liderul PSD a explicat, apoi, că cei doi ar urma să se întâlnească cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy.

Este în calendar (n.r. vizita) și credem că se va concretiza, mai ales după speechul din Parlamentul României. Nu numai cu Zelenski, o să fie deplasări în zonele de conflict și cele mai afectate”, a precizat Ciolacu.

Președintele Senatului, în schimb, a spus că ar putea să aibă o întâlnire cu premierul Ucrainei, Denys Shmyhal.

Eu am discutat cu premierul (n.r. Shmyhal), am încercat să fac să fie și el acolo, na, eu am o relație cu el (…) atunci vom vedea, nu știu dacă va fi în agenda vizitei, dar eu o să am o discuție și cu premierul(…)Invitația include acest lucru în detaliu, zone care au fost afectate, Bucha și alte zone”, a explicat Florin Cîțu.

În timp ce Florin Cîțu susține că l-a informat pe președintele Klaus Iohannis în legătură cu vizita în Ucraina, Marcel Ciolacu a transmis că „presupune” că va avea discuții cu șeful statului în marja deplasării la Kiev.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW