Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Podul de peste Dunăre de la Brăila: Undă verde pentru începerea lucrărilor pe 7 km din drumurile de legătură

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 martie 2021

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat emiterea autorizației de construire pentru 7 km din drumurile de legătură ale podului de peste Dunăre de la Brăila, esențiale pentru darea în folosință a construcției.

Vestea bună pe care o așteptam pentru Podul de la Brăila: tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii…

Publicată de Cătălin Drulă pe Joi, 4 martie 2021

Proiectul prevede construirea unui pod suspendat nou peste Dunăre de 1,9 km, cu o deschidere centrală de 1 120 m și două deschideri laterale de 490 m și 365 m. Ecartamentul vertical va fi de 38 m de la nivelul maxim al inundațiilor pentru a permite trecerea navelor în condiții de siguranță. Proiectul include construcția unui drum principal de 19,1 km între Brăila și Jijila (două benzi în fiecare direcție pe 5,7 km și o bandă în fiecare direcție pe 11,16 km) cu două viaducte de 90 m; și un drum de legătură de 4,4 km către Măcin (o bandă în fiecare direcție).

De asemenea, sunt prevăzute un pasaj feroviar, 12 poduri (nouă pe drumul Brăila-Jijila și trei pe drumul către Măcin), un centru de întreținere și coordonare, un nod rutier, șapte intersecții și o stație de taxare.

Podul de peste Dunăre de la Brăila

Constructor: Asocierea Astaldi – IHI Infrastructure System

Valoarea contractului: 1,995 miliarde de lei fără TVA

Sursa de finanțare: Fonduri europene (POIM) și cofinanțare cu bugetul de stat

Durata: 12 luni proiectare și 36 de luni execuție

Garanție: 10 ani

Data emiterii ordinului pentru proiectare: 2 martie 2018

Data emiterii ordinului pentru execuție: 21 decembrie 2018

Stadiu: 31,58%

Redăm, în totalitate, comunicatul CNAIR

Joi, 04.03.2021, a fost emisă Autorizația de Construire aferentă lucrărilor de drum pentru sectoarele de drum principal Brăila – Jijila: km 2+560 – km 4+150 și km 11+980 – km 16+450 la obiectivul Pod Suspendat peste Dunăre în zona Brăila.

În vederea obținerii Autorizației de Construire pentru partea de drum de legătură, în integralitate, CNAIR a finalizat toate demersurile necesare, urmând ca Antreprenorul să transmită documentația pentru obținerea autorizației de construire pentru restul sectoarelor de drum de legătură în cel mai scurt timp posibil

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 42741 more Info on that Topic: mainnews.ro/podul-de-peste-dunare-de-la-braila-unda-verde-pentru-inceperea-lucrarilor-pe-7-km-din-drumurile-de-legatura/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *