Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


PNL: PSD a demonstrat încă o dată că populismul este mai important decât sfaturile specialiștilor și sănătatea oamenilor

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 noiembrie 2020

Partidul Național Liberal acuză PSD că nu ține cont de sfaturile specialiștilor și de sănătatea oamenilor, după ce Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care conținea amendamentul propus de Marcel Ciolacu și de Daniel Zamfir, prin care închiderea piețelor nu este permisă.

Liberalii consideră că social-democrații ar fi dat dovadă de populism și arată că măsurile impuse de CNSU ar fi adoptate ținând cont de evaluările făcute de specialiști.

Astăzi, prin amendamentul votat în Parlament privind redeschiderea piețelor din spații închise, PSD a demonstrat încă o dată că populismul este mai important decât sfaturile specialiștilor și sănătatea oamenilor. PSD pune, din nou, bețe în roate oricăror măsuri de protecție propuse de specialiștii epidemiologi. Camera Deputaților a aprobat un amendament depus de președintele PSD, Marcel Ciolacu, privind redeschiderea piețelor din spațiile închise. Medicii și epidemiologii au cerut autorităților să intervină în acele locuri în care nu se respectă regulile sanitare, adică acolo unde există un risc de infectare foarte mare. Astfel de locuri sunt piețele din întreaga țară. Din păcate, majoritatea vânzătorilor și mare parte dintre cumpărători nu poartă mască, în ideea că se află în aer liber, deși piețele sunt în interior. Măsurile au fost luate ținând cont de evaluările făcute de specialiști în sănătate publică privind principale locuri unde se infectează oamenii”, se arată într-o postare a PNL.

CITEȘTE ȘI: Amendamentul propus de Ciolacu și Zamfir, adoptat de Camera Deputaților: Piețele rămân deschise

PNL a precizat că măsura închiderii piețelor din interior a fost adoptată pentru a proteja cetățenii și arată că mai multe țări din Europa de Vest ar fi închis, la rândul lor, piețele din interior.

Premierul Ludovic Orban a discutat personal cu peste 100 de primari de municipii și de orașe ca să găsească soluții pentru ca acest tip de comerț să funcționeze în condiții sanitare bune, astfel încât să protejăm românii. Premierul le-a cerut primarilor să găsească soluții astfel încât toți producătorii români care desfac marfa în piețe să poată să facă acest lucru în continuare. O soluție este aceea de a organiza aceste puncte de vânzare în locurile din jurul piețelor. Soluțiile găsite sunt diferite, în funcție de situația din teren. Ne cerem scuze pentru cei care consideră că această măsură îi dezavantajează, însă toată lumea trebuie să înțeleagă că aceste măsuri vin pentru a ne proteja pe noi și familiile noastre. Măsura este în vigoare doar pentru 30 de zile, după această perioadă vom evalua situația. Românii trebuie să știe că nu se închid piețele așa cum țipă propagandiștii PSD, ci doar se mută anumite tarabe din spațiile închise în spațiile deschise. Măsura nu este una singulară, vedem aceleași măsuri și în țările din Vestul Europei, acolo unde există piețele volante, în aer liber”, a precizat sursa citată.

În plus, liberalii arată că PSD a blocat, de la începutul pandemiei de coronavirus, măsurile luate de Guvern pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și îi acuză pe liderii partidului că au contribuit la răspândirea epidemiei prin acțiunile lor.

PSD are un lung istoric de măsuri de obstrucționare a măsurilor luate de Guvern pentru combaterea pandemiei. PSD a blocat, săptămâni în șir, în Parlament, legea carantinei, social-democrații ignorând creșterea cazurilor de îmbolnăviri, din cauza lipsei unui cadru legislativ. În absența unei legi, 5.000 de persoane diagnosticate cu COVID fie nu s-au internat, fie au ieșit la cerere înainte de a fi vindecate. Aceștia au luat contact cu alte persoane, contribuind la răspândirea epidemiei. În repetate rânduri, lideri ai PSD au răspândit teorii negaționiste și s-au lăudat că nu poartă mască. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a apărut, de mai multe ori, fără mască, chiar în Camera Deputaților, instituție a cărui președinte este! În plină pandemie, Marcel Ciolacu și alte 11 persoane au fost surprinse la masă într-un restaurant, fără măști de protecție. De fiecare dată, liderii PSD au avut o singură preocupare: să puncteze electoral. În martie, când în București erau doar două cazuri de coronavirus, Gabriela Firea, pe atunci primar general și candidat pentru un nou mandat, cerea închiderea școlilor. Acum, când Capitala a depășit media de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, aceeași Gabriela Firea, aflată în campanie pentru Senat, cere redeschiderea școlilor, deși închiderea s-a decis pe baza recomandărilor specialiștilor. De fiecare dată, Firea, ca și alți lideri PSD, a ales varianta despre care a crezut că îi va aduce mai multe voturi”, se arată în postarea PNL.

❗ Astăzi, prin amendamentul votat în Parlament privind redeschiderea piețelor din spații închise, PSD a demonstrat încă…

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Marţi, 10 noiembrie 2020

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *