Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Amendamentul propus de Ciolacu și Zamfir, adoptat de Camera Deputaților: Piețele rămân deschise

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 noiembrie 2020

Camera Deputaților a adoptat, marți, proiectul de lege care aprobă OUG 78/2020, ce conține amendamentul lui Marcel Ciolacu și al senatorului PSD Daniel Zamfir, prin care închiderea piețelor nu este permisă. Legea merge spre promulgare.

Daniel Zamfir și Marcel Ciolacu au anunțat, luni seară, că vor depune un amendament la ordonanța de urgență 78/2020 pentru a nu permite închiderea piețelor.

Pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile, așa cm sunt definite potrivit art. 7 alin. 1 din „Hotărârea Guvernului nr. 384/2004, privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare”, își vor continua activitatea, cu respectarea restricțiilor referitoare la distanțarea socială și a măsurilor de protecție sanitară”, este amendamentul propus de Daniel Zamfir și Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI: Daniel Zamfir, senator PSD: Împreună cu Marcel Ciolacu am depus un amendament prin care nu-i permitem lui Orban să închidă piețele!

Proiectul de lege ce conține amendamentul citat are ca scop modificarea unor acte normative din domeniul agriculturii şi din domeniul fiscal. Inițiativa a fost adoptată de Camera Deputaților, ca for decizional, cu 173 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și 93 de abțineri, potrivit news.ro.

Dacă proiectul de lege va fi atacat la CCR, redeschiderea piețelor care își desfășoară activitatea în spații închise va fi amânată până când judecătorii Curții vor veni cu o decizie în acest caz.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/amendamentul-propus-de-ciolacu-si-zamfir-adoptat-de-camera-deputatilor-pietele-raman-deschise/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 32863 more Information on that Topic: mainnews.ro/amendamentul-propus-de-ciolacu-si-zamfir-adoptat-de-camera-deputatilor-pietele-raman-deschise/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *