Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Plângere penală împotriva lui George Simion pentru excrocheria apartamentelor de la 35.000 de euro

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 25 iulie 2024

Deputatul PNL Alexandru Muraru a sesizat oficial Parchetul General cu privire la așa-zisul program al lui George Simion în care mai mulți români s-au înscris, păcăliți că vor primi apartamente la preț redus. 

35.000 de euro – apartament cu două camere, 50.000 de euro – apartament cu trei camere și 70.000 de euro – apartament cu patru camere. Acestea sunt prețurile cu care promite liderul AUR, George Simion, că vor fi oferite cetățenilor apartamente, cu condiția – ați ghicit – ca el să fie ales președintele României. Pentru a face „oferta” ceva mai credibilă, liderul AUR a pus la bătaie și așa-numite contracte. Sute de persoane s-au înghesuit marți în fața sediului de campanie al AUR pentru a pune mâna pe o asemenea hârtie, care în realitate nu valorează absolut nimic.

În primul rând, nu valorează absolut nimic pentru că nu președintele României se ocupa de edificarea de locuințe sociale, ci Guvernul, prin intermediul Ministerului Dezvoltării.

În al doilea rând, așa cum a explicat fostul judecător Cristi Danileț, pentru că ce au semnat oamenii la sediul AUR nu are nicio valoare juridică, indiferent dacă Simion ajunge sau nu președintele României.

George Simion, dat pe mâna procurorilor

Deputatul PNL Alexandru Muraru a sesizat oficial Parchetul General cu privire la acțiunea lui George Simion, pe care îl acuză de încălcarea Codului penal în ceea ce privește colectarea datelor personale.

„Am sesizat astăzi oficial Procurorul General privind faptele de înșelăciune ale AUR și anchetarea lui George Simion, cu referire la contractul pe care românii îl semnează și colectarea frauduloasă de date cu caracter personal. AUR colectează datele de contact cât și cele personale ale celor care sunt păcăliți de aceste promisiuni nerealiste și le folosește ulterior pentru a-și face campanie electorală. Aceasta reprezintă o încălcare flagrantă a legislației privind protecția datelor personale și o manipulare a cetățenilor prin dezinformare și înșelăciune. Conform Articolului 244 din Codul Penal Român, înșelăciunea implică inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, cu scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust”, a transmis Alexandru Muraru.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei care au pus la cale această acțiune riscă între 6 luni și 3 ani de închisoare.

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii