Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Fostul șef de la Combaterea Spălării Banilor află dacă se întoarce după gratii. Procurorii contestă arestul la domiciliu

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 20 octombrie 2020 Etichete: ,

Tribunalul Capitalei judecă, marți, contestația procurorilor la decizia de plasare în arest la domiciliu a lui Laurențiu Baranga. Fostul șef al Oficiului pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor nu a contestat decizia dată de Judecătoria Sectorului 5 în dosarul în care este cercetat pentru falsificarea diplomei de

Laurențiu Baranga a recunoscut că și-a falsificat diploma de bacalaureat, potrivit motivării judecătoriei, analizată de Main News aici.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi reţine că, în cauză, există probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul pentru care s-a formulat propunerea de luare a măsurii arestării preventive a comis faptele pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală împotriva sa, declaraţiile inculpatului date în faţa organelor de urmărire penală şi menţinute în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi în şedinţa din 11.10.2020, de recunoaştere a săvârşirii faptelor reţinute în sarcina sa cel puţin sub aspectul elementelor esenţiale ale situaţiei de fapt, coroborându-se cu restul materialului probator aflat la dosarul de urmărire penală nr. 162/P/2020J”, potrivit Judecătoriei Sectorului 5.

CITEȘTE ȘI: ORNISS, plângere penală pe numele lui Laurențiu Baranga

”Moment de scăpare”

Fostul șef al Oficiului pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor a declarat că a avut un moment de scăpare în viața lui, în urma căruia a luat o decizie neinspirată.

Cu privire la acuzațiile aduse declar faptul că a existat un moment în viața mea când am avut un moment de scăpare, luând o decizie neinspirată, constând în aceea că prin intermediul unei persoane al cărei nume nu mi-l amintesc am reușit să obțin o diplomă de bacalaureat din care să rezulte că am urmat cursurile liceale și am obținut diploma de bacalaureat. Menționez că acea persoană m-a asigurat de faptul că obținerea diplomei de bacalaureat va fi legală, întrucât urmasem cursurile liceale de 2 ani și o școală profesională. Nu am urmat cursuri liceale de 4 ani la liceul …, așa cum reiese din diploma aflată la dosarul cauzei. Nu am dorit să induc în eroare instituțiile de învățământ cu care am avut relații contractuale, deoarece celelalte diplome dobândite ulterior sunt obținute pe merit. De asemenea sunt de acord să fac toate demersurile necesare pentru a acoperi prejudiciul cauzat în cauză”, a declarat Laurențiu Baranga.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *