Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Piedone susține că ar putea candida la Primăria Capitalei

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 8 februarie 2024

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a declarat că ar putea candida pentru funcția de primar general, în contextul în care PSD și PNL nu și-au stabilit încă candidații.

„Le spun (n.r. – PSD și PNL) să-și definiteveze, nu mă interesează ce candidat, eu le spun cu toată responsabilitatea că proiectele de la Sectorul 5 vor fi duse de Vlad Popescu Piedone (n.r. – fiul său), și PUSL, eu voi candida la Primăria Capitalei, repet, sunt un om de echipă, susțin echipa.”, a declarat Cristian Popescu Piedone.

Cu doar câteva luni rămase până la alegerile locale PSD nu și-a stabilit încă un candidat pentru Primăria Capitalei. Fostul edil, Gabriela Firea își dorește cu tot dinadinsul această postură, însă se confruntă cu ezitările premierului Marcel Ciolacu.

Șefului PSD îi este teamă că va fi dat jos din această postură de către gruparea din jurul „baronului” de Olt, Paul Stănescu, în eventualitatea unei victorii a Gabrielei Firea. Prin urmare, pentru a fi desemnată candidată, Firea îi promite lui Ciolacu că nu va atenta la funcția sa de președinte PSD.

„În ceea ce mă privește am văzut de asemenea o altă discuție și o altă temere, că potențialul candidat la Primăria Capitalei și în cazul în care ar câștiga, indiferent de numele său, ar fi un potențial pericol politic pentru că ar emite anumite pretenții la președinția partidului. Eu sunt dispusă să propun și să susțin orice moratoriu al candidatului devenit câștigător la Primăria Capitalei, un moratoriu în interiorul partidului prin care acel candidat câștigător își asumă să nu aibă niciun fel de pretenții politice în sensul preluării formațiunii politice, pentru că nu doar aici la noi ci și la alte formațiuni politice au fost astfel de discuții, să se valideze un candidat cu un potențial mai scăzut din punct de vedere politic și ca percpție publică, practic am simplifica lucrurile. Eu una sunt dispusă să susțin orice fel de moratoriu prin care să se vadă buna credință, faptul că mi-aș dori să pot să muncesc pentru bucureșteni. Nu aș folosi Primăria Capitalei pentru o trambulină politică în sensul preluării unor funcții”, a declarat Gabriela Firea, la B1 TV.

Chiar dacă PSD și PNL nu vor face front comun la vedere, există posibilitatea repetării scenariului din anul 2016. Gabriela Firea a reușit să câștige fotoliul de primar, în fața lui Nicușor Dan, după ce PNL l-a susținut pe Cătălin Predoiu.

Burduja s-a autopropus candidat din partea PNL

Un astfel de „iepure” care să ia din voturile lui Nicușor Dan ar putea fi Sebastian Burduja. Actualul ministru al energiei și totodată liderul interimar al PNL București, spune că și-ar dori să candideze pentru funcția de primar al Capitalei.

„Sunt preşedintele filialei PNL Bucureşti şi n-aş fi acceptat provocarea de a fi preşedinte de filială dacă n-aş accepta provocarea de a fi candidat şi primar general”, a afirmat, Sebastian Burduja, luni seară, la Antena 3, întrebat fiind dacă va candida la Primăria Bucureşti.

CITEȘTE ȘI: Cum a devenit Piedone „regele” populismului în politica românească

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW