Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


S-a amânat data de închidere a circulației pe Transfăgărășan

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 19 octombrie 2021

Comisia de Revizuire Specială din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care s-a întrunit pentru analiza închiderii circulației pe Transfăgărășan, a luat decizia amânării termenului de 20 octombrie, având în vedere condițiile meteorologice favorabile din prezent.

Normativul privind circulația rutieră pe drumurile montane prevede închiderea circulației pe Transfăgărășan, începând cu data de 20 octombrie.

Acest normativ reglementează unitar circulația rutieră pe Transfăgărășan și Transalpina în vederea asigurării viabilității acestora prin prisma condițiilor meteorologice, climatice, altitudinii la care sunt situate și a caracteristicilor tehnice ale acestor drumuri montane.

Conform companiei de drumuri, perioada de iarnă, când condițiile meteorologice nu permit circulația rutieră în condiții de siguranță, aceasta este interzisă pe Transfăgărășan între km 104+000 (Piscu Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă).

Comisia întrunită pentru analiza viabilității circulației pe Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800) a decis menținerea închiderii traficului pentru toate categoriile de autovehicule pe acest tronson de drum montan.

Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW