Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Mai mulți angajați din cadrul secției ATI a Spitalului din Orăștie au demisionat. Prefect: Unii sunt mai slabi de înger. Au spus că le este frică de coronavirus

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 30 martie 2020 Etichete: , , , , ,

Mai multe cadre medicale de la Spitalul din Orăștie ( județul Hunedoara), din secția de Anestezie și terapie intensivă (ATI) au decis, luni, să demisioneze fiind speriați din cauza pandemiei de Covid-19.

Informația a fost confirmată pentru mainnews.ro de prefectul județului Hunedoara. Vasilică Proteca, care susține că personalul medical a demisionat din cauza fricii de coronavirus „unii sunt mai slabi de înger, alții mai puternici”, susține Proteca.

„Sunt la spital. Este adevărat că există o problemă. După ce voi vorbi cu domnul primar și doamna manager o să vă spun ce soluții vom găsi. Există niște probleme, niște oameni nu vor să mai presteze, spun că le este teamă de infecția cu coronavirus. Unii sunt mai slabi de înger, alții mai puternici și tot așa …Eu m-am întâlnit cu domnul primar, cu doamna manager a unității medicale să căutăm soluții…ce să fac? Nu pot să îi țin cu forța…”, a declarat prefectul județului Hunedoara pentru mainnews.ro.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până în prezent au fost confirmate 15 cazuri de infectare cu virusul Covid-19 în ceea ce privește cadrele medicale din județul Hunedoara.

Tot în Hunedoara s-a luat decizia ca Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva să intre în carantină pentru 14 zile, începând de duminică seară, după ce patru medici ai unității medicale au fost diagnosticați cu coronavirus.

„DSP Hunedoara a transmis Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva o adresă prin care se comunică luarea unor măsuri începând de duminică seara. Astfel, medicii depistaţi pozitiv COVID-19 vor fi internaţi pe Secţia de Boli Infecţioase a spitalului, iar restul personalului medical va îngriji pacienţii internaţi, fără a părăsi unitatea sanitară, timp de 14 zile. Spitalul este închis, pe principiul nimeni nu intră, nimeni nu iese. În această perioadă se intensifică procedurile de curăţenie, dezinfecţie, se instalează echipament de protecţie iar spitalul nu va mai prelua cazuri noi pe perioada celor 14 zile. De asemenea, nici pacienţii nu vor fi externaţi în acest interval, pentru a evita răspândirea coronavirusului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara, Lucian Morogan, potrivit Mediafax.

Managerul SJU Deva, suspendat

Vasilică Potecă, prefectul județului Hunedoara, a anunțat că managerului SJU Deva a fost suspendat. Motivul ar fi constat în faptul că managerul spitalului nu i-ar fi răspuns prefectului la telefon.

După ce inițial a declarat, la Digi24, că nu este cunoscut exact numărul de cadre medicale infectate cu coronavirus, Daniela Roșca a spus că cinci medici au contactat virusul.  Întrebat câte probe au fost recoltate de la cadrele medicale, managerul SJU Deva nu a știut să răspundă.

Potrivit acesteia, în Spitalul de Urgență Deva sunt în acest moment 104 angajați și 69 de pacienți. De asemenea, spitalul ar fi fost amendat cu 10.000 de lei din cauza faptului că medicii și asistentele  nu purtau echipamente de protecție.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW