Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Peste 29 de tone de deşeuri din sticlă şi plastic, oprite la vama Giurgiu

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 3 octombrie 2022 Etichete: , ,

Peste 29 tone de deşeuri din plastic și sticlă care urmau să intre ilegal pe teritoriul țării noastre au fost oprite de poliţiştii de frontieră la intrarea în ţară, prin Punctul de Frontieră Giurgiu.

„În data de 02.10.2022, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, două mijloace de transport conduse de doi cetățeni români, în vârstă de 39, respectiv 65 de ani.

Şoferii transportau, conform documentelor prezentate, deşeuri din sticlă, încărcate din Grecia şi deșeuri din plastic, încărcate din Turcia, ambele transporturi erau destinate unor societăţi din ţara noastră”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Giurgiu.

Conform polițiștilor, în primul mijlocul de transport se aflau 10.000 kilograme deșeuri din sticlă, iar în al doilea se afla cantitatea de 19.960 kilograme deșeuri din plastic.

Autoritățile competente au descoperit că documentele de transfer erau incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare.

Procedând la verificarea documentelor de transfer, s-a constatat faptul că acestea sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare. Deșeurile au fost returnate societăților expeditoare.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Mediului: Pentru arderea deşeurilor se va deschide dosar penal

Sursa foto: ITPF Giurgiu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW