Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


OUG privind măsurile anti-speculă, aşteptată pe masa Guvernului săptămâna viitoare 

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 8 iunie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a cerut, miercuri, în şedinţa de guvern, ca săptămâna viitoare să existe pe ordinea de zi Ordonanţa privind măsurile anti-speculă. Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu a afirmat că există deja un text final care este pe circuitul de avizare, cu observaţiile ministerelor.

Bogdan Chiriţoiu a afirmat, despre pachetul de măsuri anti-speculă că proiectul de ordonanţă prezentat în primă lectură a fost a coiniţiat de Consiliul Concurenţei şi Ministerul Economiei, şi avizat de ministerul de Finanţe şi ministerele Agriculturii şi Justiţiei.

El a precizat că faţă de varianta prezentată au fost incluse observaţiile ministerelor avizatoare. „Avem un text final care este pe circuitul de avizare (..) Urmează să meargă la Comitetul Economic şi Social şi apoi poate fi adoptat de Guvern”, a mai spus Chiriţoiu, arătând că în paralel au loc discuţii cu mediul de afaceri.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut ca săptămâna viitoare să existe pe agenda ordinii de zi această ordonanţă de urgenţă.

Preşedintele Consiliului Concurenţei Bogdan Chiriţoiu explica, în luna mai, că proiectul de ordonanţă de urgenţă privind combaterea acţiunilor speculative, care a fost în primă lectură, are scopul de a crea „statului un instrument pentru a interveni în situaţii excepţionale, de criză, când sunt disfuncţionalităţi în funcţionarea pieţei”.

El a mai spus că în acest proiect de act normativ nu amenzile sunt de interes, neapărat, care sunt aplicate companiilor care fac acţiuni speculative, ceea ce este relavant sunt măsurile adiacente şi anume faptul că ANPC poate opri funcţionarea unei companii, poate dispune confiscări, iar Consiliul Concurenţei poate să oblige companiile să îşi reducă preţurile sau stocurile.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW