Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Boris Johnson i-a transmis lui Volodimir Zelenski că intenţionează să sporească substanţial ajutorul oferit Ucrainei

By news.ro , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 23 martie 2022

Premierul britanic Boris Johnson i-a transmis, miercuri, preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski că intenţionează să folosească reuniunile G7 şi NATO de joi pentru a spori „substanţial” ajutorul letal defensiv oferit Ucrainei, a declarat, miercuri, un purtător de cuvânt al premierului britanic, citat de CNN.

„Premierul şi-a exprimat intenţia de a folosi reuniunile G7 şi NATO de mâine pentru a spori presiunea asupra regimului lui Vladimir Putin şi pentru a lucra cu partenerii pentru a creşte substanţial ajutorul letal defensiv pentru Ucraina. Liderii vor încerca să răspundă cererilor Ucrainei şi să se asigure că preşedintele Zelenski se află în cea mai puternică poziţie posibilă în negocierile de pace în curs de desfăşurare”, a spus purtătorul de cuvânt după convorbirea telefonică dintre cei doi lideri.

În timpul apelului, Johnson şi-a reiterat „admiraţia pentru curajul forţelor armate ucrainene şi succesul lor în respingerea atacului Rusiei”.

„Zelenski a spus că bombardarea zonelor civile, inclusiv asediul Mariupolului, este de neconceput şi necesită un răspuns din partea comunităţii internaţionale”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW