Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Focar de coronavirus la un abator din Germania / Peste 200 de români care lucrează acolo, depistați pozitiv / MAE face verificări

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 28 aprilie 2020 Etichete: , ,

Peste 200 de români care lucrează la un abator din Birkenfeld, de lângă orașul Pforzheim (landul Badden-Wurttemberg), în Germania, au fost depistați cu noul coronavirus. 

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Berlin și Consulatul General al României la Stuttgart s-au autosesizat și au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile germane pentru verificarea situației acestora. În acest context, Ambasada României la Berlin a contactat atât Ministerul Agriculturii cât și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, iar la nivel local, prin intermediul Consulatului general al României la Stuttgart, au fost sesizați Premierul landului și primarul localității în care se află abatorul”, transmite MAE.

Din totalul de 700 de angajați ai abatorului, aproximativ 500 sunt români. Aceștia nu sunt lucrători sezonieri, ci sunt angajați ai  unor companii subcontractate de către abatorul german.

Până acum autoritățile germane au identificat 300 de angajați ai abatorului care sunt confirmați cu COVID-19, aceștia fiind plasați în carantină.

La acest moment nu există date concrete cu privire la cetățenia persoanelor infectate, însă majoritatea acestora (peste 200) sunt cetățeni români.

Conform MAE, dintre cei contaminați, majoritatea sunt asimptomatici sau prezintă simptome ușoare.

Doar cinci români au necesitat tratament în regim de spitalizare, două dintre acestea fiind între timp externate.

Într-un singur caz, la una din cele 2 persoane deja externate, s-a impus ventilarea mecanică.

MAE mai menționează că până la acest moment, nu au fost primite încă solicitări de asistență din partea cetățenilor români menționați, conform datelor de la nivelul Ambasadei României la Berlin și la nivelul Consulatului General al României la Stuttgart

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *