Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă: Nu vreau ca doamna Kovesi să creadă că o acuz de ceva, dar dacă se adeverește una dintre acuzații, imaginea României va avea de suferit

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 20 septembrie 2019 Etichete: , , , ,

Premierul României, Viorica Dăncilă, a declarat, după CEx-ul județean al PSD la Caraș Severin, că atât timp cât Laura Codruța Kovesi are atâtea acuzații pe care trebuie să le explice, consideră că este bine să își clarifice situația în România, apoi să acceseze funcția de procuror-șef european,

„ După cum am afirmat în spațiul public nu am susținut-o pe Laura Codruța Kovesi. Am considerat că în fața legii toți trebuie să fim egali. Atât timp cât doamna Kovesi are atâtea acuzații pe care trebuie să le explice, am considerat că este bine întâi să își clarifice situația în România și apoi să acceseze la această funcție. Eu îmi mențin punctul de vedere, nu știu ce va face doamna Kovesi în viitor, dar eu cred că atunci când îi ceri unui cetățean să aducă lămuriri în legătură cu anumite acuzații, acest principiu trebuie să se aplice tuturor.

De asemenea, social-democrata a mai spus că dacă se adeverește una dintre acuzațiile Inspecției Judiciare împotriva fostei șefe a DNA, atunci imaginea României va avea de suferit.

„Există prezumția de vinovăție. Nu vreau să creadă doamna Kovesi că o acuz de ceva. Dar dacă se adeverește una dintre acuzații atunci este clar că imaginea României va avea de suferit”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Foto: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *