Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Peste 2 300 de amenzi date în trei zile pentru nerespectarea regulilor. Polițiștii bucureșteni au făcut peste 200 de verificări

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 20 iulie 2020 Etichete: , ,

Hipermarket-urile, piețele, terasele, dar și mijloacele de transport continuă să fie verificate și sancționate pentru nerespectarea normelor de protecție socială.

În intervalul 17-19 iunie au fost verficați peste 220 de operatori economici din București. În urma cercetărilor au fost aplicate 2.309 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 1.110.000 lei.

În intervalul 17-19 iulie a.c., peste 900 de polițiști ai Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București, cu sprijinul a aproximativ 400 de reprezentanți ai Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, Poliției Locale, Direcției de Sănătate Publică București, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatul pentru Protecția Consumatorului București și Inspectoratului pentru Situații de Urgență București Ilfov, au efectuat verificări la peste 220 de operatori economici, precum și în mijloacele de transport în comun, atât de suprafață, cât și de subteran. S-a urmărit respectarea prevederilor Legii nr 55 /2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar și a altor norme privind protecția cetățeanului.În cele trei zile au fost verificate mari complexuri comerciale, hipermarket-uri, hale și piețe agroalimentare, terase și locuri de agrement, mijloace de transport în comun, inclusiv din zonă celor cu regim taxi”, transmite Poliția Capitalei.

Din totalul amenzilor, “528 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, trei pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor, privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese și 75 pentru încălcări ale normelor de conviețuire socială”.

Tot în această perioadă au mai fost date peste 1. 600 de sancțiuni contravenționale în trafic.

În același timp, 19 sancțiuni au fost aplicate  pentru situații ce cad sub incidența  legislației privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

Un număr de 35 de amenzi au fost date pentru abateri de la regulile impuse pe perioada stării de alertă.

sursa foto: Politia Romana

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *