Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Primarii municipiilor reședință de județ ar putea beneficia de informații de la SRI

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 7 octombrie 2021

În urma unei vizite de lucru efectuată la Direcţia Regională de Informaţii Moldova Sud a Serviciului Român Informații, membrii Comisiei parlamentare de control au ajuns la concluzia că primarii municipiilor reședință de județ ar trebui să beneficieze de informații de la SRI. 

Pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de modificarea cadrului legislativ. În prezent, alături de alți funcționari, de informații de la SRI beneficiază preşedinţii consiliilor judeţene şi prefecţii.

„Am discutat şi la Galaţi despre faptul că schimbarea legilor securităţii nu mai suportă amânare. Efectiv, munca celor din serviciu şi nu doar de la SRI, ci şi din structurile de apărare, este îngreunată de lacunele legislative în combaterea provocărilor actuale de securitate. Referitor la actualizarea legilor, am analizat şi am ajuns cu toţii la concluzia că şi primarii municipiilor reşedinţă de judeţ trebuie să fie incluşi pe lista beneficiarilor de informaţii, aşa cum sunt preşedinţii consiliilor judeţene şi prefecţii. Vom face această propunere în Parlament”, a declarat senatorul Cristian Chirteş, preşedintele Comisiei SRI din Parlament

Pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de modificarea cadrului legislativ. Alături de alți funcționari, de informații de la SRI beneficiază atât preşedinţii consiliilor judeţene, cât şi prefecţii.

Sursa foto: Inquam Photos

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *