Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Peste 15.000 de medici au plecat din România, de la aderarea la UE / Rafila: Trebuie asigurate condiții de confort profesional

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 17 martie 2022

Peste 15.000 de medici și alți specialiști din Sănătate au emigrat în alte țări după aderarea României la Uniunea Europeană, a declarat joi, 17 martie, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în timpul Reuniunii la nivel înalt privind sănătatea și migrația în Regiunea Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății, organizată în Turcia. 

Pe lângă creșterea veniturilor acestei categorii, trebuie asigurate condiții de confort profesional care să facă eficientă activitatea medicală, iar acesta din urmă este esențială pentru a menține în țară profesioniștii sistemului”, a adăugat ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila a transmis că este nevoie de o strategie comună pentru resursele umane din Sănătate, întrucât accesul universal la servicii de sănătate nu va fi posibil dacă nu există profesioniști, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății.

În partea a doua a discuțiilor dintre miniștrii Sănătății din Regiunea Europeană, experți internaționali, organizații partenere și state din Regiunile OMS Africa și Estul Mediteranei, Rafila a prezentat măsurile luate de Guvernul României pentru accesul refugiaților din Ucraina la servicii de sănătate.

Cetăţenii ucraineni care ajung pe teritoriul României au același drepturi de a accesa serviciile medicale la fel ca și cetățenii români. România a pus, de asemenea, la dispoziție 3.300 de paturi care pot primi răniți din Ucraina în spitale din toate județele țării. De asemenea, toți cetățenii ucrainieni care sosesc în România vor beneficia de evaluarea stării de sănătate, de servicii complete de vaccinare și asistență de medicină dentară”, susține Ministerul Sănătății.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *