Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Parlamentul începe joi dezbaterile asupra legii bugetului de stat pe anul 2021

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 25 februarie 2021

Comisiile pentru buget ale Camerei Deputaților și Senatului încep joi dezbaterile cu privire la proiectul legii bugetului de stat pe anul 2021 și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2021. Votul final este programat marți, 2 martie, în plenul reunit al celor două camere.

Lucrările din comisii vor avea loc până sâmbătă la ora 14:00, iar plenul reunit al Parlamentului va dezbate cele două inițiative luni, 1 martie, de la ora 16:00.

Guvernul a aprobat în ședința de luni ultima formă a legii bugetului de stat pe anul 2021, cu avizul Consiliului Legislativ. Proiectul a ajuns miercuri la Parlament.

Conform formei puse în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor Publice, bugetul pe 2021 este construit pe o creștere economică de 4,3% și un deficit bugetar de 87,3 miliarde de lei, ce reprezintă 7,16% din PIB.

Proiectul bugetului de stat poate fi consultat aici

CITEȘTE ȘI: România va aloca pentru al cincilea an consecutiv 2% din PIB pentru Apărare. Din aceste fonduri va fi finanțată achiziția de corvete și transportoare blindate

CITEȘTE ȘI: Ce buget au serviciile în anul 2021: SRI, SIE și STS primesc mai puțini bani decât în 2020 / SPP, creștere de aproximativ 50%

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *