Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Parchetul European Anticorupţie a confiscat peste 50 milioane de euro. Firme din România, vizate de anchetă

By Dragomir Georgiana , in Justitie , at 30 octombrie 2023 Etichete: , , ,

Parchetul European Anticorupţie (EPPO) anunţă arestarea unei persoane, investigarea altor zece persoane şi desfăşurarea unor percheziţii în oraşele italiene Milano, Novara, Genova, Roma şi Palermo, dar şi în Elveţia, în cadrul unei anchete cu privire la o vastă fraudă cu TVA, al cărei prejudiciu este estimat la aproape 54 de milioane de euro, a transmis astăzi, 30 octombrie, Ministerul Public al Uniunii Europene (UE).

Din cercetări, a rezultat că mai multe  companii care oferă servicii VoIP (Voice over Intranet Protocol), o tehnologie care permite utilizatorilor să efectueze apeluri telefonice vocale pe Internet, cu sedii în Cehia, Germania, Italia, România, Elveţia şi Regatul Unit, s-au sustras de la plata obligațiilor fiscale.

Principalul suspect este o companie mare din regiunea italiană Emilia-Romagna a cărei activitate principală este comerţul în sectorul gazelor naturale, potrivit EPPO, care nu dezvăluie numele firmei.

Prejudiciul esre estimat la 53.898.816,69 euro, sumă pe care anunţă că a confiscat-o din contul firmei considerate principalul ”beneficiar”. Procurorii au confiscat, inclusiv ceasuri de lux, pentru acoperirea prejudiciului.

Ancheta a fost deschisă în urma unei sesizări a agenției de Finanțe Italia.

Parchetul European anticorupţie acţionează ca Minister Public al Uniunii Europene (UE) şi are rolul de a  ancheta infracţiunile împotriva intereselor financiare ale UE.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și:  Strategia marilor companii cu capital străin pentru a „fenta” bugetul național, explicată de SRI/ Cazul chinezilor expulzați pentru spionaj și evaziune

 

 

 

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW