Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Paleologu: Eu nu aş fi numit-o pe Viorica Dăncilă prim-ministru. Nu are ce căuta, nu e competentă

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 4 septembrie 2019 Etichete: ,

Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidențiale, a declarat că președintele Klaus Iohannis a creat criza politică din prezent prin faptul că a numit-o pe Viorica Dăncilă în funcția de premier al României. Acesta a precizat că social-democrata nu are ce căuta în fruntea Guvernului.

„Eu nu m-aş afla în situaţia în care se află Iohannis, şi el însuşi a creat această situaţie, numind-o pe Dăncilă. Eu nu aş fi numit-o pe Viorica Dăncilă prim-ministru. Nu are ce căuta, nu e competentă, este zero barat. Eu nu aş fi numit în bătaie de joc un asemenea prim-ministru. Şi s-a potcovit cu dna Dăncilă care văd că acum îi dă multă bătaie de cap. La vârful statului avem haos şi dihonie pe următoarele trei luni. De altminteri, convingerea mea e că dna Dăncilă va avea un rezultat în noiembrie care o va obliga să se retragă…”, a declarat Paleologu pentru News.ro.

El susține că ar fi bine ca Dăncilă să se retragă atât din viața politică, cât și din fruntea Guvernului.

„Bine ar fi să se retragă cu totul din viaţa politică, dar nu e treaba mea. Să ne înţelegem, nu dau sfaturi, dar în orice caz din fruntea Guvernului cred că va fi obligată să se retragă.”, a mai spus candidatul PMP la prezidențiale.

Întrebat dacă, în opinia lui, acest guvern va rezista până la alegerile prezidențiale, Paleologul a răspuns „Probabil da, pentru că se va lupta pentru putere cu o energie demnă de o cauză mai bună, făcând foarte multe pagube. Partea proastă este că aceste ambiţii personale au un cost foarte mare pentru o ţară.”

Paleologu: Este inacceptabil ca Dăncilă să se plimbe pe peste tot cu ce a mai rămas din miniștri

Totodată, el a mai declarat că este inacceptabil ca premierul „să se plimbe pe peste tot cu ce a mai rămas din miniștri”.

„Da, nu să-şi dea demisia, dar măcar să-şi delege atribuţiile pentru că este absolut indecent, inacceptabil să se plimbe pe peste tot cu ce a mai rămas din miniştri. Cine mai guvernează România dacă dna Dăncilă se duce peste tot cu ministrul de Interne după ea? E ridicol. Cu ministrul de Finanţe… Şi utilizează elicopterele din dotare şi vede România de sus. De acolo de sus probabil se vede cu totul altfel, nu se vede realitatea de pe drumurile patriei.”, a menționat el.

Faptul că în România, în prezent, mulți miniștri sunt delegați sau vor fi delegați la alte ministere.

„Şi asta arată că această ţară nu mai e guvernată, că e ţara lui Papură Vodă, că e un sat fără câini. Nu se poate aşa ceva. Dar şi în alte domenii România face figură de sat fără câini. Vi se pare normal că pleacă tot felul de infractori în alte ţări şi SIE nu e în stare să îi aducă înapoi în ţară? Este inacceptabil aşa ceva.”, a mai spus Teodor Paleologu.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *